Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑΣ ΠΑΣΒΑΤΗ !!

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ απένειμε  το βραβείο Αριστείας Τριών Ιεραρχών στην Κρυσταλλία Πασβάτη, για την άριστη  επίδοση της στην εξέταση της νεοελληνικής γλώσσας. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ 




διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου ο Νίκος Σταυρόπουλος από το Ροσονέρι του Άργους Ορεστικού


Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου ο Νίκος Σταυρόπουλος από το Ροσονέρι του Άργους Ορεστικού
Στην οικογένεια της ομάδας του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου ανήκει ο Νίκος Σταυρόπουλος, μετά την μεταγραφή  του από την ομάδα του Ροσονέρι του Άργους Ορεστικού.
Ο νέος παίχτης της Κωσταραζινής ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, που έως τώρα έπαιζε σε θέση αμυντικού στην ομάδα του Άργους Ορεστικού, πλέον θα είναι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
Τυπικά η μετεγγραφή του νέου αποκτήματος για τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την κατάθεση των χαρτιών στην ΕΠΣ Καστοριάς! 
διαβάστε περισσότερα »

apolnaradio: Σαββατοκυριακα του ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ

Τα Σαββατοκυριακα στον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ έχουν ιδιαίτερο ήχο και χρώμα. Είναι του ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ και φυσικά πλαισιωνονται από τις εκπομπές του ΑΓΝΩΣΤΟΥ Χ, ΤΟΥ dr. ALFA, του ΚΩΣΤΑ G και αύριο με την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του KOSTARAZI 24......!!!
Η παρεα μας μεγαλώνει και όχι μόνο ηλικιακά !!!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ:
www.apolnaradio.listen2myshow.com


διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Οι Εθνοφύλακες εκπαιδεύονται σε Καστοριά και Νεστοριο (βίντεο)


Οι Εθνοφύλακες εκπαιδεύονται σε Καστοριά και Νεστοριο (βίντεο)
Στο πλαίσιο του καθορισμού του έτους 2017, από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ, ως έτος αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων και Εφέδρων,
παρουσιάζονται δραστηριότητες των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Καστοριάς και Νεστορίου.

pentapostagma.gr

διαβάστε περισσότερα »

Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

 Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Τρόφιμα για τους φτωχούς συμπολίτες μας παρέδωσαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, στην Τράπεζα Τροφίμων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.
Οι μικροί μαθητές συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και πρώτης ανάγκης καθώς και 100 λίτρα λάδι, και τα πρόσφεραν στην τοπική μας Εκκλησία, προς ανακούφιση των αναξιοπαθούντων.
Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ευχαριστεί και συγχαίρει τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους και εύχεται να χαρίζει σε όλους ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την υγεία, το φωτισμό και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος και η πράξη τους αυτή να βρει μιμητές στον καθένα μας.
20161223_102018-w1000-h800.jpg
διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο το μεσημέρι.



















Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα προβεί η ΔΕΔΔΗΕ αύριο, Πέμπτη 26/1/17, στο Κωσταράζι λόγω εργασιών στο δίκτυο.


Οι ώρες που θα διαρκέσει η διακοπή είναι από 1:00 μμ έως 2:30 μμ

http://kostarazi24.blogspot.gr/
διαβάστε περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου “Διαμαντόνυφη”:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου “Διαμαντόνυφη” σας εύχεται Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα και σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στις 5:00 το απόγευμα στην αίθουσα τη Εκκλησίας.
Η παρουσια σας θα μας τιμησει ιδιαιτερα
.
Με τιμή
Η Πρόεδρος 
Βαίτσα Τζήκα και το Δ.Σ.

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κωσταράζι: Το χορευτικό του Κωσταραζίου έκοψε Βασιλόπιτα

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/01  η κοπή βασιλόπιτας του χορευτικού Κωσταραζίου “Αμαρυλλίς”.   Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παγίδα για να πιάσετε ζωντανό το κουνάβι που τρώει τις κότες




Σήμερα θα σας δείξω μια απίστευτη παγίδα για να πιάσετε ζωντανό το κουνάβι στο κοτέτσι. Το αιμοβόρο αυτό ζώο, αν γλυκαθεί έστω και μια φορά και δοκιμάσει κρέας δεν πρόκειται να ξεχάσει το μέρος αυτό ούτε σε ένα χρόνο. Με απλά λόγια θα επισκέπτεται το κοτέτσι κάθε βράδυ. Προσωπικά έκανα ένα απίστευτο στο δικό μου κοτέτσι όπου είχα την κακή τύχη να με επισκεφτεί κουνάβι.

Πριν αρκετά χρόνια είχα φτιάξει ένα μικρό κοτετσάκι δίπλα στο σπίτι, με 10 στρουμπουλές πουλακίδες και ένα κόκορα. Τα είχα μεγαλώσει με πολύ αγάπη και στοργή, και τα τάιζα 100% βιολογικά. Πχ όταν ήταν μικρά κοτοπουλάκια τους έδινα φύραμα με λαδάκι και αυγό για να αποφύγω τα ανθυγειηνα φυράματα που κυκλοφορούσαν. Ο καιρός πέρασε και οι κοτούλες μου μεγάλωσαν. Έφτασαν οι μέρες για να γεννήσουν τα πρώτα τους αυγά, και εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος που θα έβλεπα επιτέλους τους κόπους μου να αποδίδουν καρπούς. Θα έπαιρνα τα πρώτα μου βιολογικά αυγά! Είχα φυτέψει μάλιστα και κριθάρι για να τρώνε και φρέσκα χόρτα καθημερινά


διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ : ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ .....[video]

Για να μην έχουμε παράπονο..... μετά από 2 χρονιές χωρίς χιόνι ήρθε ο ΒΙΚΤΩΡ και το έριξε με όρεξη.... Όλο το βράδυ χιόνιζε με ένταση, έριχνε όπως λέμε ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΑΝ ΠΑΡΤΑΛΙ. Αυτό το χιόνι μάλιστα, το χαζεύαμε να πέφτει πίνοντας το κρασί μας και απολαμβανοντας τους μεζέδες που μας είχε στο τραπέζι ο Θανάσης για την γιορτή του ! Μέχρι τις 3.30π.μ έριχνε. Σήμερα το μεσημέρι βγήκα με το αυτοκίνητο να κάνω μια βόλτα και τράβηξα και το βιντεάκι για να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις υπέροχες εικονες. Οι δρόμοι του χωριού θέλουν καθάρισμα αν και κατά την διάρκεια της βιντεοσκόπησης συνάντησα και τον Θωμά που είχε βγει με το μηχάνημα για να καθαρίσει τους δρόμους!  Οσο για τον καιρό, μας ενημερώνουν πως από την Δευτέρα θα έχουμε και άλλα χιόνια ......
Απο το βάρος του χιονιού έσπασαν τα κλαδιά απο την ιτιά που βρίσκετε απέναντι απο τον ΦΩΣΦΟΡΟ !



ΔΕΙΤΕ ΤΟ video



]

διαβάστε περισσότερα »

Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου στις 19:00 στα γραφεία του συνδέσμου που βρίσκονται στην διεύθυνση 31/27....23 Avenue Astoria.
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους. Ο τυχερός θα πάρει δώρο έκπληξη, επίσης θα έχουμε φαγητό και ποτό !

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


διαβάστε περισσότερα »

Κλειστά αύριο - 20/01/2017 - τα σχολεία του δήμου Άργους Ορεστικού

Κλειστά αύριο τα σχολεία του δήμου Άργους Ορεστικού
Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 20 Ιανουαρίου 2017
Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 49/19-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 20/01/2017, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και της μη ομαλής πρόσβασης των οχημάτων από και προς αυτές.
διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά για ακόμα μια μέρα τα σχολεία του Άργους Ορεστικού - Ανακοίνωση για την Πέμπτη


Κλειστά για ακόμα μια μέρα τα σχολεία του Άργους Ορεστικού - Ανακοίνωση για την Πέμπτη
Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 19 Ιανουαρίου 2017
Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 46/18-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν  την Πέμπτη 19/01/2017, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και της μη ομαλής πρόσβασης των οχημάτων από και προς αυτές.
διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δήμο Άργους Ορεστικού αύριο Τετάρτη 18/1


Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 18 Ιανουαρίου 2017
Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 39/17-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν  την Τετάρτη 18/01/2017, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη και της μη ομαλής πρόσβασης των οχημάτων από και προς αυτές.
διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Χρυσοί οι Στεργιάκας και Παπαδοπούλου στον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας


Ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/1 στο Κλειστό του Φαλήρου
Δύο πρώτες θέσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου:
Στην κατηγορία 17-18 Ανδρών πρώτος ο Χρήστος Στεργιάκας
Στην κατηγορία Open Γυναικών πρώτη η Αικατερίνη Παπαδοπούλου

Ρεπορτάζ για τους αγώνες από το kopilasia.gr:
Με τις καλύτερες εντυπώσεις από αγωνιζόμενους , θεατές και διοργανωτές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (14/1) ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας που διοργάνωσε η ΕΚΟΦΝΣ στο κλειστό του ΤΕΑΚΒΟΝΤΟ στο Π.Φάληρο.
Περισσότεροι από 400 αγωνιζόμενοι κάθε ηλικίας ενεργοί αθλητές αλλά και απλοί αθλούμενοι , ανάμεσα στους οποίους και πολλά μέλη της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας , απόλαυσαν ένα ξεχωριστό αγώνα , ο ένας δίπλα στον άλλο ενώ στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου συγγενείς φίλοι και απλοί θεατές τους παροτρύνανε να δώσουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Υπό τους ήχους γνωστών ξένων επιτυχιών της εποχής το κέφι και η αδρεναλίνη ανέβαιναν όσο περνούσε η ώρα και όσο κορυφώνονταν οι κούρσες.Η πρωτόγνωρη εμπειρία ξεκίνησε με τον αγώνα των Special Olympics ενώ σημαντικές στιγμές του τετράωρου σόου που πήραν φωτιά τα κωπηλατοεργόμετρα η κόντρα του δίδυμου των 4ων Ολυμπιονικών του Ρίο της Σοφίας Ασουμανάκη και της Κατερίνας Νικολαϊδου που αγωνίστηκαν δίπλα δίπλα ως αντίπαλοι για να ξεχωρίσει τελικά και να κερδίσει την κούρσα η πιο έμπειρη Σοφία Ασουμανάκη (1η και στη κατηγορία 19-22 ετών) όπως και οι δυνατές μάχες στην ανοιχτή κατηγορία 19-22 ετών των ανδρών εκεί όπου ο Γιάννης Καλανδαρίδης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής.
Οι μάχες άναψαν και στις σκυταλοδρομίες με αποτέλεσμα να έρθουν σπουδαίοι χρόνοι κλείνοντας έτσι μια άκρως πετυχημένη διοργάνωση ενώ όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά και τον 2ο Πανελλήνιο Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας με μεγαλύτερο κέφι και πολύ περισσότερη συμμετοχή.
Μεγάλη ανταπόκριση είχαν και οι δυο σημαντικές δράσεις που έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο τις ώρες των αγώνων όπως το «Γίνε δότης μυελού των οστών» και η «Ανακύκλωση μεταχειρισμένων παπουτσιών» ενώ καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του αγώνα έπαιξαν οι χορηγοί του Αγώνα και συγκεκριμένα η Ford , τα Ελληνικά Πετρέλαια και βέβαια η μεγάλος χορηγός της ΕΚΟΦΝΣ η Εθνική Τράπεζα.
Όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ
διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

KASTORIA NEWS: Μαγικές εικόνες από την λίμνη της Καστοριάς

πριν από λίγο ένας φίλος μας έστειλε ένα υπέροχο βίντεο και σκέφτηκα εκτός από έμενα να το απολαύσετε και εσείς ...


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ:

διαβάστε περισσότερα »

Μέχρι και την 18η Ιανουαρίου απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα

kunigos xionia
Πλήρη απαγόρευση της θήρας όλων των ειδών μέχρι και την 18η Ιανουαρίου 2017 καλούνται να εφαρμόσουν οι δασικές υπηρεσίες σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο (εγκύκλιο) που υπογράφει ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος. Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ…
151342_50_2017


διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

apolnarama: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ !!

Τώρα μάλιστα βρε παιδί μου , αυτό ναι το λες χιόνι....... Έπρεπε δηλαδή να έρθει ο γκόμενος της ΑΡΙΑΔΝΗΣ για να δούμε μια άσπρη μέρα; Από το πρωί σήμερα είχαμε χιονόπτωση και μέσα σε λίγες ώρες έντυσε στα λευκά τα πάντα ........





διαβάστε περισσότερα »

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Άργους Ορεστικού την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017



                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Αναστολή λειτουργίας Σχολικών μονάδων του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2017.
Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 20/11-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, λόγω των παρατεταμένων συνθηκών παγετού, της χιονόπτωσης και γενικότερα των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Επανάσταση στα κοτέτσια για τα κοτόπουλα!!! Δείτε τι μετέτρεψε σε ολόκληρο κοτέτσι...




Η πιο απίθανη πατέντα για το πιο τέλειο κοτέτσι, γίνεται πραγματικότητα σήμερα! Απο μικρό παιδάκι που ασχολούμουν με τα κοτόπουλα, πάντα είχα ένα μικρόβιο. Όποτε έβλεπα ένα μεγάλο αμάξι, με κλούβα παρατημένο έξω στην εξοχή, σκεφτόμουν τι ωραίο κοτέτσι θα γινόταν για τις κοτούλες. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που προχώρησαν αυτή την ιδέα ένα βήμα παραπάνω. Τα λόγια είναι περιττά. Δείτε ένα κοτέτσι που έφτιαξε ο φίλος μας απο ένα σχολικό λεωφορείο, μέσα σε κτήμα γεμάτο στο πράσινο για κότες που ταυτόχρονα βοσκούν και γεννάνε αυγά ελευθερας βοσκής....








διαβάστε περισσότερα »

Το ξύδι και η χρήση του στη βιολογική γεωργία

Το ξύδι και η χρήση του στη βιολογική γεωργία

οι χρήσεις του ξυδιού στον λαχανόκηπο

Δοκιμή της εδαφολογικής οξύτητας ή αλκαλικότητας
Για να κάνετε μια γρήγορη δοκιμή για την υπερβολική αλκαλικότητα στο χώμα, τοποθετήστε μια χούφτα χώμα σε ένα δοχείο και χύστε έπειτα μισό φλιτζάνι άσπρο ξίδι. Εάν το χώμα αφρίζει ή βράζει, είναι σίγουρα αλκαλικό. Ομοίως, για να δείτε εάν το χώμα σας έχει μια υψηλή οξύτητα, αναμίξτε μισό φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και ανάμιχτε το στο χώμα σας. Αυτή τη φορά αν αφρίσει υποδηλώνει οξύτητα στο χώμα.

Βλάστηση των σπόρων
Μπορείτε να αρχίσετε πολλούς φυτικούς σπόρους ενεργοποιώντας την βλάστηση τους με την ακόλουθη διαδικασία. Τοποθετούμε τους σπόρους το βράδυ σε μισό λίτρο ζεστό νερό και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ξίδι. Το επόμενο πρωί, σουρώνουμε τους σπόρους μας και τους φυτεύουμε.

Εξολοθρεύεσαι τα έντομα στον κήπο σας
Εάν υπάρχουν πολλά ζωύφια στα φρούτα και λαχανικά στον κήπο σας, καταπολεμήστε τα με αυτό το απλό, χωρίς δηλητήρια ελκυστικό δόλωμα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια παγίδα για έντομα. Βάλτε μια κούπα ξίδι, μια κούπα ζάχαρη, μια κούπα νερό και ψιλοκόψτε μια μπανάνα ή άλλο φρούτο, ανακατέψτε τα και τοποθετήστε το σε μια παγίδα για έντομα.

Καταπολεμήσετε την σκωρίαση και άλλες ασθένειες των φυτών
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύδι για να θεραπεύσουμε διάφορες ασθένειες των φυτών όπως τη σκωρίαση, τη μαύρη κηλίδα και το ωιδίο. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας ξίδι σε 2 λίτρα νερό και ψεκάζουμε τα προσβεβλημένα φυτά με το διάλυμα μέχρι να θεραπευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

kastoria news: Οι πάπιες κάνουν πατινάζ [ video ]








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://newsofkastoria.blogspot.gr/


διαβάστε περισσότερα »

Το καρναβάλι στους Αμπελόκηπους Καστοριάς


Με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες με παγωνιά όλη ημέρα,είχαμε σήμερα την γιορτή του Αη Γιάννη στο Χωριό.Θερμοκρασίες -5ο έως -10οC όλη μέρα
    Το πρωϊ θεία λειτουργία στον Ναό Αγ Κων/νου & Ελένης.
      Την τιμητική τους οι Γιάννηδες του Χωριού αλλά και οι Γιαννούλες,που δέχθηκαν ευχές -Χρόνια Πολλά.
Η κινητή “ταβέρνα” του Πολιτιστικού Συλλόγου, υπενθυμίζει τις ταβέρνες Αμπελοκήπων, γνωστό τόπο προορισμού
χιονισμένες & παγωμένες αυλές
Στο δρόμο με τα όργανα
       Μετά το μεσημέρι,παρά την κακαιρία και την λοιπή συγκυρία,πάλι αρκετοί τολμηροί αψήφισαν το ψύχος και κράτησαν το  “αντέτι”(έθιμο) του Καρναβαλιού του Αη Γιάννη,  με την πρωτοβουλία του Πολιτιστ.Συλλόγου του Χωριού.
Ποιά είνι αυτή η συμπιθιρά;
Στην Πλατεία

διαβάστε περισσότερα »