Pages

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Φτιάχνω σπιτική κέτσαπ

 

Πώς να φτιάξεις κέτσαπ. No.1

Υλικά:

Πάρε 24 κιλά ντομάτες και βράστες μέχρι να γίνουν μαλακές.

Στύψε τες μέσα από ένα καλό συρμάτινο κόσκινο και πρόσθεσε:

2 κιλά ξύδι

850 γραμμάρια αλάτι  

57 γραμμάρια γαρύφαλλο  

110 γραμμάρια μίγμα μπαχαρικών (allspice)

85 γραμμάρια καυτερή πιπεριά καγιέν (αν θέλουμε να καίει)

3 κουτάλια σούπας γεμάτα μαύρο πιπέρι και

5 κεφάλια σκόρδο ξεχωρισμένα και ξεφλουδισμένα.

Παρασκευή:

Ανάμιξέ τα μαζί και βράσε τα περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να μειωθεί στο ήμισυ.

Μετά αποθήκευσε τη χωρίς στράγγισμα, και εμφιαλώστε τη σε μπουκάλια (αποστειρωμένα φυσικά).

Άλλος τρόπος να φτιάξεις κέτσαπ. No.2

Υλικά:

Σε 12 κιλά ξεφλουδισμένες ντομάτες πρόσθεσε:

1 λίτρο καλό ξύδι

450 γραμμάρια αλάτι

110 γραμμάρια μαύρο πιπέρι

57 γραμμάρια καυτερή πιπεριά καγιέν (αν θέλουμε να καίει)

110 γραμμάρια μίγμα μπαχαρικών (allspice)

6 κρεμμύδια

28 γραμμάρια γαρύφαλλο

900 γραμμάρια ζάχαρη

Παρασκευή:

Ανάμιξέ τα μαζί και βράσε τη μάζα για 3 ώρες ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας καεί στο πάτο. Όταν κρυώσει περάστε το από μία καλή κρησάρα ή ένα χοντρόκοκκο ύφασμα και διατηρήστε τη εμφιαλώνοντας τη σε μπουκάλια (αποστειρωμένα φυσικά).

Πολλοί παραλείπουν το ξύδι σε αυτή τη συνταγή

Πηγή: Six hundred receipts, worth their weight in gold

 

 

http://www.ftiaxno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω

1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.

2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.

3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.

apolnaboss