Υλικά
• 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
• 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 αβγά
• 1 κγ. κύμινο
• 1 ½ κγ. θυμάρι
• 80 ml. τσικουδιά
• λίγο αλεύρι
• ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί. Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε .
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά , το κύμινο, το θυμάρι, την τσικουδιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Pages
▼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω
1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.
2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.
3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.
apolnaboss