Pages

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτικός χοιρινός γύρος….. η έκπληξη στην μαγειρική μας!!

Μία εύκολη συνταγή και ένα ξεχωριστό πιάτο  μαγειρευμένο από εμάς

σίγουρα  θα ξετρελάνουμε όλους με την γεύση του!!

Υλικά
Για το γύρο
400 γρ. πανσέτες λεπτοκομμένες
400 γρ. μπούτι χοιρινό σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια, καθαρισμένα
1 κουτ.σούπας σκορδοπίπερο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό απλώνουμε τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. Δένουμε σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής. Βάζουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για 1½ ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το φούρνο, το ξετυλίγουμε από το χαρτί και το κόβουμε με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω

1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.

2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.

3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.

apolnaboss