Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ [λαιμός χωρίς λίπος]
- 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο δενδρολίβανο
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 300 ml μπύρα
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγήςνουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.- Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
- Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή το συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω
1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.
2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.
3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.
apolnaboss