Τρυπάμε πολύ ελαφρά με ένα πιρούνι τα μελιτζανάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό με το χυμό από το ένα λεμόνι και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, αλλάζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για ακόμα μια ώρα.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το χυμό του δεύτερου λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε μέχρι να μαριναριστούν και να μαλακώσουν -για 2 ώρες περίπου.
Βράζουμε τα μελιτζανάκια σε καυτό νερό για 10 λεπτά με τον χυμό από το λεμόνι. Όταν περάσει ο χρόνος τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός τους. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τα χαράζουμε χωρίς όμως να τα κόψουμε στη μέση.
Γεμίζουμε τα μελιτζανάκια με το μείγμα των λαχανικών-μυρωδικών και τα κλείνουμε δένοντάς τα με τα μαλακωμένα κοτσάνια του σέλινου. Τα βάζουμε σε μεγάλα αποστειρωμένα βάζα και προσθέτουμε όσο λέδι χρειαστεί για να τα καλύψει πλήρως. Κλείνουμε με το καπάκι και τα συντηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω
1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.
2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.
3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.
apolnaboss