BY DEMY NIKA

(η συγκεκριμένη είναι από το Ντολτσό, Εστιατόριο)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο — 2 κρεμμύδια
1 αυγό — αλάτι — πιπέρι
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα) –λάδι για το τηγάνισμαΓια την σάλτσα:
3 κουταλιές αλεύρι
2 με 3 ποτήρια νερό
1 χυμό ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
1 αυγό — αλάτι — πιπέρι
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό
λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα) –λάδι για το τηγάνισμαΓια την σάλτσα:
3 κουταλιές αλεύρι
2 με 3 ποτήρια νερό
1 χυμό ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
DALDAI RADIO ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ
Εκτέλεση:
Πλάθουμε καλά τον κιμά με το αυγό, τα 2 τριμμένα κρεμμύδια και το στραγγισμένο ψωμί και τον αφήνουμε για λίγο να “ξεκουραστεί”. Στη συνέχεια τον πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κρατάμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τους κεφτέδες το μισό λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες μέσα στην σαλτσά και τους αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τους αφήνουμε να τραβήξουν την σάλτσα πριν τους σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Στο apolnarama σεβόμαστε τον διάλογο και σας προτρέπουμε να σχολιάσετε αλλά εφ' όσον το σχόλιο σας πληρεί τα παρακάτω
1. Δεν δεχόμαστε μηνύματα γραμμένα στα greeklish γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε την πλουσιότερη γλώσσα σε γραπτό και προφορικό λόγο ανά τον κόσμο.
2.Δεχομαστε και δημοσιεύουμε την άποψη σας είτε είναι σύμφωνη με την δική μας είτε όχι , αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ύβρεις και ανυπόστατες καταστάσεις.
3.Ελπιζουμε σε ένα υγιή διάλογο που να μπορεί να δώσει συμπεράσματα στους αναγνώστες.
apolnaboss