Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Financial Times Αντίθετο το 61% των Γερμανών στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας

Αντίθετη στη συντριπτική πλειοψηφία της είναι η γερμανική κοινή γνώμη στο ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των βρετανικών Financial Times και της εταιρίας Harris poll, μόλις το 20% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας από τη γερμανική κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ένα τρίτο σχεδόν των Γερμανών πιστεύει ότι θα πρέπει να ζητηθεί από την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενώ το 40% θεωρεί ότι θα η γερμανική οικονομία θα ήταν σε καλύτερη θέση εκτός ευρώ. Μόλις το 20% των Γερμανών εξάλλου τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.

Αντίθετα, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία ένα πιθανό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βρίσκει σύμφωνο το 45% και το 40% των ερωτώμενων αντιστοίχως.

Ισχυρές είναι οι αντιδράσεις σε ένα πιθανό σενάριο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας και στη Βρετανία (χώρας εκτός ευρωζώνης), όπου το 56% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στη χώρα, με μόλις το 21% να τάσσεται υπέρ.

Περιττό να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση της βρετανικής εφημερίδας εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της γερμανίδας Καγκελαρίου κυρίας Ανγκελας Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: