Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ποια Νηπιαγωγεία θα κλείσουν στο Ν. Καστοριάς, αν ψηφιστεί η διάταξη...στα απειλούμενα και του Κωσταραζίου
Στο πλαίσιο του "μονόλογου" για την παιδεία, η προς ψήφιση διάταξη που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά την οργανικότητα των νηπιαγωγείων θα επηρεάσει και το νομό μας.
Σήμερα, για τη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, απαιτείται να υπάρχουν επτά νήπια, ενώ σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση αυτός ο αριθμός αυξάνεται στα δεκατέσσερα, γεγονός που θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση, με κλείσιμο νηπιαγωγείων στα χωριά με μικρό αριθμό νηπίων.

Στο Νομό Καστοριάς αυτή τη στιγμή λειτουργούν τριάντα τέσσερα (34) Νηπιαγωγεία από τα οποία στα έντεκα (11) ο αριθμός των νηπίων είναι μικρότερος από δεκατέσσερα νήπια, ενώ σε δύο ο αριθμός των φοιτούντων νηπίων είναι στο όριο με μειωτικές τάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, αν ψηφιστεί η διάταξη και εφαρμοσθεί κατά γράμμα η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία διπλασιάζεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων για λειτουργία Νηπιαγωγείου, τότε περί τα δέκα νηπιαγωγεία στο νομό μας απειλούνται με κλείσιμο.
Τα νήπια θα μεταφέρονται σε γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί θα χαρακτηριστούν υπεράριθμοι με αβέβαιο εργασιακό μέλλον!
Και αναφερόμαστε σε συναδέλφους που είναι μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νομού μας και δεν επιθυμούν τη μετάθεση ή απόσπαση τους σε άλλη περιοχή της περιφέρειάς μας.

Τα απειλούμενα με κλείσιμο νηπιαγωγεία είναι:

Τοιχιού
Πολυκάρπης
Λεύκης
3ο Μανιάκων
Οινόης 
Πενταβρύσου
Νεστορίου
Ν. Οικισμού
Ασπροκκλησιάς
Κωσταραζίου 
Αμπελοκήπων

Οι αλλαγές αυτές είναι μόνο η αρχή, αφού ταχειρότερα έρχονται για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Η κυβέρνηση επικαλούμενη τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού από τη μια και τη δημοσιονομική κρίση από την άλλη, είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει σε λήψη και άλλων μέτρων (ωράριο, αριθμός μαθητών ανά εκπαιδευτικό) με στόχο τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. 
Και η εβδομάδα των Παθών, έπεται...
leconomidis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: