Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό


Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (ΦΩΤΟ)
Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Τσιτσή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ημέρα τιμής και μνήμης των 353.000 σφαγιασθέντων Ποντίων αδελφών μας.
Στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία της οικογενείας, συγγενών και φίλων του νεοχειροτονηθέντος κληρικού, καθώς και πλήθους πιστών, πολιτικών εκπροσώπων, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων για να τιμήσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του και απευθυνόμενος προς τον π. Γεώργιο, μετέφερε δανειζόμενος τους λόγους των αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας για την Ιερωσύνη.
Ο κάθε Ιερέας είναι μάρτυς των Παθημάτων και της Αναστάσεως του Χριστού με τη ζωή του, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, και το παράδειγμά του μπορεί να συγκλονίσει τις καρδιές των ανθρώπων και να τις οδηγήσει στην αληθινή θεογνωσία.
"Αυτό το ράσο που φορείς θα είναι για σένα ο πνευματικός οδοδείκτης και η μαρτυρία του σταυρού της Ιερωσύνης αλλά και θα σε καθιστά μάρτυρα της Αναστάσεως του Χριστού, όπως οι μάρτυρες του Ποντιακού Ελληνισμού, οι οποίοι αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν", τόνισε ο Σεβασμιώτατος.
Και συνέχισε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, προτρέποντας το νέο μέλος της ιερατικής οικογένειας της Καστοριάς, "να μην σκεφτείς ποτέ να χωριστείς από τον Επίσκοπο, αλλά να είσαι πάντοτε συνδεδεμένος μαζί του. Και να γνωρίζεις ότι οι κρυψίνοιες από τον Επίσκοπο και την τοπική Εκκλησία, δεν οδήγησαν και δεν οδηγούν ποτέ σε καλά αποτελέσματα, αλλά πάντοτε είναι όλεθρος για τον ίδιο. Να ακουμπάς το οτιδήποτε στο ωμοφόριο του Επισκόπου σου και θα αναδειχθείς ένας Ιερεύς που με τη ζωή του θα δίνει τη μαρτυρία του ονόματος του Χριστού".
Και κατέληξε ευχόμενος να γίνει ο π. Γεώργιος ένας καλός κληρικός με ευλάβεια και φόβο Θεού για να τον χαίρεται η οικογένειά του, ο Επίσκοπός του, ο πνευματικός του και η Ενορία του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο «πάντων των εν Πόντω αδίκω θανάτω τελειωθέντων και σφαγιασθέντων αδελφών ημών», ενώ στη συνέχεια αναγνώσθηκε στο ιστορικό της ημέρας για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
    P1190666-w1000-h800.jpgP1190670-w1000-h800.jpgP1190673-w1000-h800.jpgP1190676-w1000-h800.jpgP1190680-w1000-h800.jpg
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: