Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

«Κεραυνοί» Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας


«Κεραυνοί» Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας λειτούργησε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος,
με τη συμμετοχή του πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου και του Διακόνου Προκοπίου και την παρουσία πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για την Έναρξη των Κατηχητικών στις 2 Οκτωβρίου, όπως αποφάσισε η Εκκλησία της Ελλάδος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας να διδάξει το Λόγο του Θεού σε μικρούς και σε μεγάλους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. «Να τους βοηθήσει», είπε, «να γνωρίσουν το πρόσωπο του Χριστού, να το αγαπήσουν ώστε να φωτισθεί η πορεία της ζωής τους.»
«Τα παιδιά μας», συνέχισε, «ζούνε σήμερα σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολους χρόνους. Τα παιδιά μας σήμερα, πάρα πολλές φορές κάνουν λάθη πάρα πολύ μεγάλα, που σημαδεύουν τη ζωή τους ολόκληρη, αλλά όταν τα σημάδια μπουν στη ζωή μας τότε είναι αργά για δάκρυα. Γιατί μερικές φορές αυτά τα σημάδια σημαδεύουν ανεξίτηλα τη ζωή των παιδιών μας, για να μη πω την καταστρέφουν τελείως.»
«Το ξέρετε όλοι σας, πάρα πολύ καλά», συνέχισε, «ότι υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά τα οποία σήμερα σαπίζουν στη χοάνη των ναρκωτικών. Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία δεν έχει νόημα η ζωή τους και προσπαθούν να δώσουν νόημα πίνοντας και ξενυχτώντας. Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, που σήμερα παντρεύονται και αύριο χωρίζουνε, για να δείξουν την ανικανότητά τους να αγαπήσουν πραγματικά. Και όλα αυτά, γιατί δεν τα προσέξαμε τα παιδιά μας. Γιατί δεν τους σπείραμε το Λόγο του Θεού μέσα στις καρδιές τους. Οι καρδιές των παιδιών είναι όμορφες και ευλογημένες. Εμείς δεν τις προσέχουμε, γιατί συνήθως στο παιδάκι μας βλέπουμε μόνο το κορμί του και σχεδόν καθόλου την ψυχή του.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, ότι σήμερα την μεγαλύτερη ευθύνη για την σωστή κατήχηση των παιδιών έχει η οικογένεια και η Εκκλησία. Το καταλαβαίνουμε ακόμη περισσότερο, όταν βλέπουμε τούτες τις μέρες τον πόλεμο που γίνεται απέναντι στο μάθημα των θρησκευτικών. Έχουμε ένα Υπουργείο Παιδείας, μία κυβέρνηση, που πολεμά τις ψυχές των παιδιών και θέλει να τα απαγορεύσει να γνωρίσουν την αλήθεια του Θεού. Και λέω, θέλει να τα απαγορεύσει, γιατί απαγορεύει από τα Ορθόδοξα παιδιά αυτό που επιτρέπει στα Μουσουλμανάκια, στα Εβραιόπουλα, στα Ρωμαιοκαθολικά. Και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο ζήτησε από τους ανωτάτους θρησκευτικούς αρχηγούς και των Μουσουλμάνων και των Εβραίων και των Ρωμαιοκαθολικών, να υποδείξουν εκείνοι, τι μάθημα θα κάνουν τα παιδιά αυτά και ποιοι θα το διδάξουν. Και αυτό, που το επιτρέπει σε όλα αυτά τα παιδιά, το απαγορεύει στα Ορθόδοξα παιδιά, και δεν δέχεται τις υποδείξεις της Εκκλησίας. Ποιος είναι πιο αρμόδιος στα θρησκευτικά από την Εκκλησία; Ποιος είναι εκείνος που ξέρει το λόγο του Θεού καλύτερα από την Εκκλησία; Και έρχεται, ακόμα και σε ένα οκτάχρονο παιδάκι, να του μάθει για τα 99 ονόματα που έχει ο Αλλάχ αλλά δεν θα μάθει ποτέ για το «υπέρ παν όνομα ενώπιον του οποίου θα κάμψει παν γόνυ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων και πάσα σάρξ εξομολογήσεται», και αυτό είναι το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!
Τι επιδιώκει η πολιτεία; Την σύγχυση των παιδιών. Των Ορθοδόξων και μόνο παιδιών. Την σύγχυση. Απ’ την μικρή ηλικία να μπερδευτούνε. Ποια είναι η αλήθεια; Τι είναι το σωστό; Τι είναι το λάθος; …
Αυτό τι σημαίνει; Ότι πλέον η οικογένεια και η Εκκλησία έχουμε τεράστια ευθύνη, για τη σωστή γνώση του Θεού εκ μέρους των παιδιών μας…»
Και τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος απάντησε στο αιώνιο ερώτημα και την αγωνία όλων των γονιών «εν τίνι κατορθώσει νεώτερος την οδόν αυτού»; Πώς δηλ. θα καταφέρει το παιδί μου να κερδίσει στη ζωή του; Η απάντηση, είπε, έρχεται από τα βάθη των αιώνων. «Εν τω φυλάσσεσθε τον νόμον Σου». Αυτή είναι η απάντηση. Έτσι θα κερδίσει τη ζωή του. Γιατί ο Θεός οδηγεί τα παιδιά στη ζωή, τους νέους ανθρώπους στη ζωή και στην αλήθεια».
Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους να κατανοήσουν όλα αυτά και να το καταλάβουν όσο είναι νωρίς.
siatistaagiosnikolaos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: