Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΕΣ: Εορτασμός του Γενέσιου της Θεοτόκου στο Παλιό Κωσταράζι.


Τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού τίμησε ο Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη»
Τιμητική πλακέτα για τη συμβολή του στον χαρακτηρισμό του παλιού Κωσταραζίου ως μαρτυρικού επέδωσε στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ο Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη».
Η επίδοση έγινε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Παλιό Κωσταράζι για τον εορτασμό της Γέννησης Της Θεοτόκου, με την πρόεδρο του Συλλόγου Βαίτσα  Τζήκα-Δόλλα να υπογραμμίζει τις επίμονες και συστηματικές ενέργειες του Δημάρχου Άργους Ορεστικού προκειμένου να δικαιωθεί το μαρτυρικό ιστορικό φορτίο του χωριού.
Αυτή η εξέλιξη είναι ιστορική και ηθική δικαίωση για όλους αυτούς
που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τις αξίες και τα αγαθά της δημοκρατιας .Με τον χαρακτηρισμό αυτό και η μνήμη τους θα παραμείνει αιώνια και σε μας η δυνατότητα και το χρέος να διατηρήσουμε αυτό το βαρύ ιστορικό φορτίο.
Από την πλευρά του ο κ. Κεπαπτσόγλου εξήγησε πως στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η αναστήλωση του δημοτικού σχολείου του παλιού Κωσταραζίου για την οποία ήδη, εδώ και καιρό, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες.
Επίσης  ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της βράβευσης του Κωσταραζινού αθλητή Χρήστου  Κων.Στεργιάκα, ο οποίος με τις επιτυχές του  και την κατάκτηση του χρυσού μεταλίου στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο διπλό σκίφ έχει κάνει υπερήφανη τόσο την περιοχή μας όσο και τη χώρα μας.
Οι κυρίες του Συλλόγου το πρωί έκαναν τις παραδοσιακές ''πιτλίδες''  και άρτο που προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους  μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: