Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Report Προκριματικών – GP Μαλαισίας

 

Ο Sebastian Vettel πήρε τη δεύτερη pole της σεζόν στο Grand Prix Μαλαισίας, σε υγρές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Q3. Ο Vettel ήταν μια κατηγορία από μόνος του, καθώς η βροχή έπεφτε, θέτοντας ένα γύρο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον Felipe Massa στη δεύτερη θέση και τον Fernando Alonso στη τρίτη.

Η βροχή έπεσε στο τέλος του Q2 και στο Q3 και σήμαινε ότι η πίστα αλλάζει από γύρο σε γύρο στη διαδικασία ανάδειξης του top-ten, αλλά ο Vettel έθεσε την Red Bull του στην pole position για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο τέταρτος ταχύτερος μπροστά από τη δεύτερη Red Bull του Mark Webber, και την Mercedes του team mate του Nico Rosberg και τον Kimi Raikkonen, ο οποίος θα ξεκινήσει από την έβδομη και την ίδια θέση στο grid που κέρδισε από την Αυστραλία. Και οι δύο McLaren πέρασαν στο Q3 με τον Jenson Button όγδοο ταχύτερο και τον Sergio Perez δέκατο. Ο Adrian Sutil της Force India χώρισε το ζευγάρι αφότου παρουσίασε έντονο ρυθμό στο στεγνό, αλλά κατάφερε μόνο την ένατη θέση στις υγρές συνθήκες στο Q3.

Η βροχή στο Q2 έπιασε στον ύπνο τον Romain Grosjean, που ήταν 11ος κατά τη χρονική στιγμή εκείνη και έμεινε εκτός μαζί με τους Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Esteban Gutierrez, ο Paul di Resta και Pastor Maldonado. Οι Di Resta και Maldonado δεν είχαν κάνει γρήγορο χρόνο στο στεγνό καθώς προτίμησαν να το κάνουν στο τέλος της διαδικασίας, με τον Maldonado τελικά να μη θέτει καθόλου χρόνο.

Οι Jean-Eric Vergne και Valtteri Bottas αποκλείστηκαν από το Q1 μετά από μια σκληρή μάχη μεταξύ των οδηγών της μεσαίας γραμμής. Έμειναν μαζί με τις Marussia και Caterham, εκ των οποίων ο Jules Bianchi ήταν ο καλύτερος με χρόνο μόλις 0.2s από τη Williams του Bottas και 0.9s πιο γρήγορα από την Caterham του Charles Pic πίσω του. Ήταν επίσης μόλις 0.6s πίσω από το χρόνο στο Q1 του Vettel με τα ίδια ελαστικά με την Red Bull να κοιτά να διαφυλάσσει τα ελαστικά της για το Q2 προλαβαίνοντας για λίγο να περάσει στη 15η. Οι Max Chilton και Giedo van der Garde θα απαρτίζουν την τελευταία σειρά του grid.

Χρόνοι προκριματικών GP Μαλαισίας.

http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: