Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ξεκινάει σήμερα η τριήμερη λαμπαδηδρομία σε όλο τον Ν.Καστοριάς


Λαμπαδηδρομία των σχολείων του νομού Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί στους τρεις Δήμους του Νομού μας, στο πλαίσιο της 1ηςΜαθητιάδας από σήμερα 29 Μαρτίου 2016 έως 30 Μαρτίου 2016.


1η Μέρα: Τρίτη, 29-03-2016.
 1. Παραλαβή της Δάδας από την αντιπροσωπεία του Νομού Φλώρινας (στην περιοχή Πρεσπών-Λαιμός)
 2. Μετάβαση της Πομπής στο Νέο Οικισμό και παρουσίαση δράσεων από το Δημοτικό Σχολείο Νέου Οικισμού.
 3. Μετάβαση της Πομπής στον αρχαιολογικό χώρο του Λιμναίου Οικισμού στο Δισπηλιό και παρουσίαση δράσεων από το Δημοτικό Σχολείο Δισπηλιού.
 4. Μετάβαση της Πομπής στην Κρεπενή-Μαυροχωρίου, ιστορικού ενδιαφέροντος περιοχή, και παραλαβή της Δάδας από, μαθητές των Γυμνασίων Κορησού-Μαυροχωρίου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου, όπου θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα Δημοτικά Σχολεία Κορησού, Μαυροχωρίου και Πολυκάρπης.
 5. Από τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου στην Ιερά Μονή Μαυριωτίσσης θα μεταφέρει τη Δάδα κωπηλατική λέμβος με μαθητικό πλήρωμα.
 6. Μετάβαση της Πομπής από Ιερά Μονή Μαυριωτίσσης στην πλατεία Ντολτσού με συνοδεία ποδηλατών.
 7. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς (μέσω περιοχής Ντολτσού και Απόζαρι).
 8. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς μέχρι το Δημαρχείο Καστοριάς.
 9. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το Δημαρχείο Καστοριάς μέχρι τον Σταυρό (οδός Μητροπόλεως, Πλατεία Ομονοίας, Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, Σταυρός).
 10. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το Σταυρό μέχρι το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, όπου και θα παραμείνει μέχρι το επόμενο πρωί της 30ης-03ου-2016.
Στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας θα αναπτυχθούν παράλληλες δράσεις από τις 11:30π.μ. μέχρι τις 14:00 από όλα τα  Σχολεία της Πόλης  Καστοριάς.

2η Μέρα: Τετάρτη, 30-03-2016
 1. Μετάβαση της Πομπής από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην περιοχή του ΤΕΙ Καστοριάς.
 2. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Μανιάκων οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το ΤΕΙ Καστοριάς  μέχρι το Παλιό Δημαρχείο, όπου θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα Σχολεία της περιοχής Μανιάκων.
 3. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Μανιάκων οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το Παλιό Δημαρχείο μέχρι το κλειστό Γυμναστήριο Μανιάκων.
 4. Μετάβαση της Πομπής από το κλειστό Γυμναστήριο Μανιάκων στη είσοδο της Μεσοποταμίας.
 5. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Μεσοποταμίας οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από την Είσοδο της Μεσοποταμίας μέχρι τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου και ΓΕΛ Μεσοποταμίας, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα σχολεία της περιοχής Μεσοποταμίας και Κολοκυνθούς.
 6. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Μεσοποταμίας, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου και ΓΕΛ Μεσοποταμίας μέχρι και τη έξοδο της Μεσοποταμίας.
 7. Μετάβαση της Πομπής από τη Μεσοποταμία στον Δήμο Νεστορίου.
 8. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Νεστορίου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από την Είσοδο του Νεστορίου έως την κεντρική πλατεία, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα Σχολεία του Δήμου.
 9. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Νεστορίου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από την κεντρική πλατεία έως Έξοδο του Νεστορίου.
 10. Μετάβαση της Πομπής από τον Δήμο Νεστορίου στο κλειστό Γυμναστήριο Πενταβρύσου.
 11. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Πενταβρύσου, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από το κλειστό Γυμναστήριο Πενταβρύσου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα από το οικείο σχολείο.
 12. Μετάβαση της Πομπής από το Γυμνάσιο Πενταβρύσου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χιλιοδένδρου, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα από το οικείο σχολείο.
 13. Μετάβαση της Πομπής από Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού.
 14. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές των 1ου και 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από την περιοχή του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού έως το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού, όπου και θα παραμείνει μέχρι το επόμενο πρωί της 31ης-03ου-2016.
Στον Ίδιο χώρο του Δήμου Άργους Ορεστικού θα αναπτυχθούν παράλληλες δράσεις από τα Σχολεία της Πόλης.

3η Μέρα:
 1. Μετάβαση της Πομπής από το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού στον κόμβο Εγνατίας- Βογατσικού.
 2. Παραλαβή της Δάδας από μαθητές του Γυμνασίου Βογατσικού, οι οποίοι θα διανύσουν την απόσταση από την Είσοδο του Βογατσικού μέχρι τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα από το σχολείο του Βογατσικού και το Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου.
 3. Παράδοση της Δάδας σε εκπροσώπους του Δήμου Βοϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: