Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα όνειρα δυο παιδιών 12 ετών για την Ελλάδα του 2012

 

Δυο κορίτσια της έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, η Ε. και η Σ. έγραψαν ένα κείμενο που αφορά στα όνειρα τους και την άποψη τους για την Ελλάδα του 2012.
Αν μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο μέσα
απο τα μάτια τα παιδιών θα ήταν σίγουρα καλύτερος...

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012

Ε.
Τα όνειρα μου για την Ελλάδα είναι αδύνατα και το ξέρω, παρόλο που είμαι μόνο 11 χρονών. Δεν θέλω άλλη φτώχια. Θέλω όλοι να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι, θυμωμένοι και γκρινιάρηδες, δεν το θέλω αυτό. Πάντα υπάρχει κάπου κρυμμένη η θετική πλευρά του ανθρώπου. Αυτή θέλω αλλά δυστυχώς δεν την έχω.
Σ.
Είναι γελοίο να σκέφτεσαι ότι τόσοι άνθρωποι πεινάνε κι εσύ να μένεις σε μια βίλα με υπηρέτες και να έχεις ακριβό αυτοκίνητο, ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσες να είχες βοηθήσει και να σώσεις τόσο κόσμο.
Θέλω καθαρό περιβάλλον έτσι ώστε εμείς και οι επόμενες γενιές να μπορέσουμε να μη ζήσουμε σ΄ ένα σκουπιδότοπο!!
Ε.
Αυτό που θα πω ίσως φανεί παράξενο αλλά είναι η αλήθεια. Τα χρήματα είναι ο «Διάβολος» της ζωής. Αυτά μας έχουν καταστρέψει όλους. Είναι παράξενο αλλά τα χρήματα είναι αυτά που μισώ περισσότερο σε όλη μου τη ζωή, αλλά δυστυχώς υπάρχουν.
Σ.
Το 90% σε όλο τον κόσμο το έχουν καταστρέψει τα χρήματα. Τόση ώρα το έφερνα με πλάγιο τρόπο αλλά ουσιαστικά αυτά που θέλω να πω είναι καταργηθούν τα χρήματα. Το ξέρω ότι δεν γίνεται ή ότι λέω ανοησίες, αλλά γράφω αυτό το κείμενο όχι για το τι θα γίνει, αλλά για το τι θέλω.
Ε.
Όταν βγαίνω στο δρόμο μόνη μου δεν θέλω να φοβάμαι για το αν θα με πατήσει αμάξι ή για το αν θα με κλέψουν. Θέλω να πηγαίνω με τους φίλους μου σε αλάνες και παρκάκια να παίζουμε. ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.
Σ.
Ελπίζω το 2012 η χώρα μου να βγεί από αυτή την κατάσταση και να μπορέσει να αντιμετωπίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλω να βλέπω ανθρώπους χαρούμενους που να γελούν και να χαίρονται τη ζωή τους. Δεν θέλω να βλέπω άλλη θλίψη στα πρόσωπα των ανθρώπων ούτε να στεναχωριούνται γιατί δυσκολεύονται να ζήσουν.
Ε.
Οι Έλληνες είμαστε γνωστοί για την ιστορία μας, την αισιοδοξία μας, τα γέλια μας, τη θάλασσα μας και το φιλότιμό μας. Η ευχή που θα ήθελα να κάνω για τη χώρα μου είναι να έρθει πάλι το γέλιο και η χαρά πίσω. Είναι μια αυθεντική ευχή μέσα από τα παιδικά μας μάτια και την καρδιά μας.
Ευχαριστούμε την Κατερίνα που μας το έστειλε

http://www.peramatozoa.info/2011/12/12-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: