Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η μηλόπιτα της φοιτήτριας

 

Μια εύκολη, νόστιμη και εγγυημένα πετυχημένη συνταγή μηλόπιτας. Θα ξετρελαθείτε!

Τι χρειαζόμαστε:
  • 6-7 ώριμα και μαλακά κόκκινα μήλα
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο (πχ ΒΙΤΑΜ)
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. Φαρινα με άρωμα λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • λίγη κανέλλα

Φτιάχνει

6-8 μεγάλα κομμάτια

Πως το κάνουμε:
  1. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβεται σε ροδέλες
  2. Τα απλώνεται σε ένα ταψι μεσαίου μεγέθους.
  3. Λιώνεται το βούτυρο μέσα σε μια λεκανίτσα στο micro και περιχύνεται με το 1/3 του βούτυπου τα απλωμένα μήλα.
  4. Πασπαλίζεται τα μήλα με ζάχαρη (μια χούφτα) και κανέλα.
  5. Στη λεκανίτσα με το λιωμένο βούτυρο προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το χτυπητήρι.
  6. Προσθέτετε και τα 4 αυγά, συνεχίζετε να χτυπάτε καλά.
  7. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τη φαρίνα.
  8. Ανακατεύετε καλά. Το μείγμα είναι υγρό.
  9. Περιχύνετε τα μήλα (προσοχή να πάει παντού)
  10. Ψήνετε στους 190 στον αέρα για 20-30 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανοίγετε το φούρνο μέχρι να φουσκώσει.

Τα μήλα είναι καλυτερα να είναι μαλακά.

Το μείγμα φουσκώνει στο ψήσιμο και γίνεται πολύ ωραίο.

Ιδιαίτερα νόστιμη είναι μετά 24 ώρες, που έχει ποτίσει το παντεσπάνι με μήλο.

Διαβάστε περισότερο: Η μηλόπιτα της φοιτήτριας http://www.sintagespareas.gr/sintages/i-milopita-tis-foititrias.html#ixzz1uUZk4qD9

Δεν υπάρχουν σχόλια: