Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Η LIFO τίμησε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού

 


Μια ιδιαίτερη διάκριση επιφύλαξε για το Άργος Ορεστικό, η μεγαλύτερη ελληνική εφημερίδα ελεύθερης κυκλοφορίας LIFO. Τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου κυκλοφόρησε η αγγλόφωνη έκδοσή της, «Τhe Greek museums – A guide for visitors» (Ελληνικά Μουσεία – Ένας οδηγός για τους επισκέπτες), «ένα κομψό τομίδιο 150 σελίδων, με τον ανθό των ελληνικών μουσείων και μια κατατοπιστική περιγραφή της σημασίας τους και των θησαυρών τους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η εκδοτική ομάδα.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους Ορεστικού συμπεριλήφθηκε και τιμήθηκε, με ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα, σε μια έκδοση που φέρνει τον αληθινό πλούτο της Ελλάδας -τον πολιτισμό της- κοντά στους ξένους επισκέπτες, την πιο δύσκολη χρονιά του τουρισμού.
Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα «Northern Greece» (Βόρεια Ελλάδα), μαζί με το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) και το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή της ιστορίας του Άργους Ορεστικού, τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τους επισκέπτες, συνοδευόμενο από δύο φωτογραφίες -μια άποψη του Μουσείου και ένα άγαλμα της αρχαϊκής εποχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός διατίθεται στο Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Βιβλιοπωλείο Πολιτεία, Βιβλιοπωλείο Free Thinking one, Βιβλιοπωλείο Λεμόνι, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, New Hotel, Athens Marriott Hotel, Ammos Hotel (Χανιά), Flâneu Souvenirs & Supplies, Forget me Not, Heteroclito και σε επιλεγμένα πρατήρια της BP ανά την Ελλάδα.
Μπορείτε να ξεφυλλίσετε ψηφιακά τον οδηγό στη διεύθυνση https://issuu.com/maglifo/docs/2020_english_guide_low, ενώ διατίθεται δωρεάν από το LIFOSHOP, στη σελίδα https://www.lifoshop.gr/product/the-greek-museums/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: