Σε μεγάλη φόρμα η εγχώρια προπαγάνδα:
“H κυβέρνηση πέτυχε το mega-deal στις Βρυξέλλες το οποίο συμπυκνώνεται στο εξής: «Οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν το χρέος μας και εμείς το έλλειμμα». Η συμφωνία των Βρυξελλών για το πακέτο των 109 δισ. ευρώ προκάλεσε ανακούφιση στους πολίτες καθώς απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος του «ξαφνικού θανάτου», δηλαδή της στάσης πληρωμών και έδωσε ανάσα στους επενδυτές μετά την ήπια αντίδραση των οίκων αξιολόγησης οι οποίοι ανήγγειλαν ταυτόχρονα την «περιορισμένη χρεοκοπία» όσο και την αναβάθμιση της οικονομίας μετά την επιμήκυνση για 30 χρόνια των νέων τίτλων”.
Άρα το Μνημόνιο Ι, το Μεσοπρόθεσμο όπως και οτιδήποτε ακολουθήσει ήταν και θα είναι για το έλλειμμα. Άγαρμπα, εισπρακτικά, οριζόντια, επί δικαίων και κυρίως αδίκων, χωρίς καμία λογική συνοχής, η πολιτική της κυβέρνησης 21 μήνες είναι ο περιορισμός του ελλείμματος. Και αποτυγχάνει οικτρά. Για το χρέος ήξεραν-όπως εκατοντάδες αναλυτές- ότι πρέπει να επέμβει «το ιππικό». Και μας παραμύθιαζαν…
Πως αναλαμβάνουν το χρέος οι εταίροι; Δίνοντας μας νέα δάνεια. Για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του. Ήτοι θα πληρώσουμε περισσότερα, αλλά μας δίνουν χρόνια αποπληρωμής. Είναι μια απόφαση για έντονο προβληματισμό και χάραξη σοβαρής πολιτικής και παρουσιάζεται πανάκεια. Μέχρι την επόμενη διάσωση…
«Το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου είναι ουσιαστικά έκκληση στους επιχειρηματίες, κεφαλαιούχους και εφοπλιστές να «φέρουν πίσω τις καταθέσεις και να κινητοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους για επενδύσεις και ανάπτυξη».
Η σοβαρή πολιτική που λέγαμε: τα λεφτά δεν πρόκειται να έρθουν πίσω με παρακλήσεις, ευχές και παραινέσεις: αν δεν δουν φως οι κεφαλαιούχοι δεν θα το δούμε ούτε φωτογραφία το ευρώ τους. Το επιχείρημα της επίκλησης του πατριωτισμού στο κεφάλαιο έχει καταντήσει ανέκδοτο.
Η ιστορία δεν γράφεται με τα αν, δεν γράφεται με υποθέσεις και σπάνια επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία. Όσοι μιλούν για το νέο σχέδιο Μάρσαλ μάλλον ξεχνούν ότι το αυθεντικό το ακολούθησαν μαζικά μεταναστευτικά κύματα. Περισσότερο ήταν σχέδιο “Μάσα” παρά “Μάρσαλ” δηλαδή.
Καθώς όλο και πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι το έλλειμμα δεν τιθασεύεται, γιατί το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει, το «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» μάλλον θα έχει την τύχη του παλιού…
ΠΗΓΗ: antinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου