Ένας από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς κεφτέδες, γευστικός, τραγανός απ’ έξω, τρυφερός από μέσα. Θέλει λίγη επιμέλεια στην προπαρασκευή του, αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Τα υλικά μας για καμιά 30αριά κεφτέδες…
- 1 κιλό φρέσκα πράσινα κολοκύθια
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 120 γραμ φέτα λειωμένη με το πιρούνι
- 1 φλιτζ τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
* Με υπομονή και κουράγιο καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη από τη λεπτή πλευρά. Βάζετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ.
* Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά τα 3 υλικά. Αν σας αρέσει το σκόρδο είναι η στιγμή που θα το προσθέσετε.
* Στη συνέχεια ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε, πιπερώνετε προσθέτετε τον δυόσμο και ανακατεύετε. Αφήνετε τα υλικά σας να ξεκουραστούν και να ανταλλάξουν αρώματα τουλάχιστον για 15 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτετε το αλεύρι πασπαλιστό και ανακατεύετε. Μην φοβηθείτε εάν το μίγμα σας είναι λίγο υδαρές.
* Εάν ρίξετε υπερβολική ποσότητα αλευριού κινδυνεύει να μυρίζει αλευρίλα και να χάσει τη γεύση του ο κεφτές. Αφήστε λοιπόν το μίγμα τώρα με το αλεύρι να ηρεμήσει λίγο.
Κατόπιν ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι , παίρνετε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μίγμα την κυλάτε σε λίγο αλεύρι και της δίνετε πλακουτσό σχήμα. Τηγανίζετε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
* Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τους συνοδεύετε με μια γενναία χωριάτικη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου