Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – 1187 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ


11_Noemvriou_2609

Την ανάγκη εθνικής ενότητας γιατί «κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο και τις συνέπειές του, κατά την ομιλία του στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον αδελφό της συζύγου του, Σίσσης Παυλοπούλου, τον έφεδρο ανθυπολογαχό Βλάσιο Πελτσενή, ο οποίος υπηρετούσε στην Καστοριά στον εμφύλιο πόλεμο, σκοτώθηκε και ετάφη εκεί, και υπογράμμισε: «Αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει ποτέ να τα ξαναζήσουμε, ενωμένοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. Κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας».
Παράλληλα, με δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε και στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της Ιστορίας, με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
«Η σημερινή επέτειος μας εμπνέει το διαχρονικό δίδαγμα αλλά και αποστομωτική απάντηση στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως το είχε διατυπώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Γιορτάζουμε σήμερα την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην τελική ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στη φυσική της ιστορική κοιτίδα, στον εθνικό μας κορμό, στην εθνική μας κοιτίδα. Είχε προηγηθεί ο ένδοξος Μακεδονικός Αγώνας και το έπος της ελληνικότητας της Μακεδονίας, με ηγέτη τον Παύλο Μελά και μαζί του πολλούς καστοριανούς αγωνιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: