Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

apolnarama garden care : Ζωντανέψτε τις ζαρντινιέρες σας!

 

 

Ζωντανέψτε τις ζαρντινιέρες σας!

Επειδή σε όλους μας αρέσει την άνοιξη να βλέπουμε τα μπαλκόνια μας και τις ζαρντινιέρες μας ολάνθιστα και καταπράσινα, ελάτε να δούμε πώς με απλά βήματα θα καταφέρουμε να τα αποκτήσουμε.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να προμηθευτούμε τα φυτά που θέλουμε να φυτέψουμε. Η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το κλίμα της περιοχή σας. Επίσης απαραίτητο είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι σε κάθε ζαρντινιέρα θα πρέπει να φυτευτούν φυτά με ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις και δεν θα πρέπει να μπουν παραπάνω από δύο με τρία είδη .

Συνδυασμοί φυτών:
1.  Διαλέξτε για κάθε ζαρντινιέρα, ανάλογα με το μέγεθός της, μία με δύο μικρές ελιές κλαδεμένες σε σχήμα lollipop, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο κέντρο, έτσι θα δημιουργήσετε στο μπαλκόνι σας την αίσθηση του ύψους και του βάθους. Γύρω γύρω από τις ελιές φυτέψτε μερικά νεαρά φυτά Αλυσσου κατά προτίμηση σε ροζ ή μοβ χρώμα για να δώσετε μια χαρούμενη διάθεση στο χώρο. Ο Αλυσσος θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, θα καλύψει όλο το έδαφος της ζαρντινιέρας και θα δώσει ένα ομοιόμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
1.  Φυτέψτε στη μία πλατιά πλευρά της ζαρντινιέρας έναν ή δύο μικρούς καταπράσινους θάμνους αγγελικής και τολμήστε να συνδυάσετε σε όλο το μπροστινό μέρος από τους θάμνους πρίμουλες το πολύ δύο με τρία χρώματα - για να δημιουργήσετε μια όμορφη εικόνα, φυτέψτε πυκνά αρκετές πρίμουλες.
2.  Κάντε ένα βήμα ακόμα και προσπαθήστε να συνδυάσετε τρία είδη φυτών προσέχοντας την ποικιλία των χρωμάτων. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα αρωματικό δεντράκι κουμκουάτ με μακρύ κορμό και ωραίο στρογγυλό κλάδεμα, γύρω του φυτέψτε λίγους κεντρανθούς σε λευκό χρώμα οι οποίοι θα φτάσουν στο ύψος περίπου έως τη μέση και λίγο παραπάνω του κορμού του κουμκουάτ. Στην επόμενη φάση συμπληρώστε τον υπόλοιπο χώρο με πολλές κόκκινες πετούνιες και ανάμεσά τους λίγες λευκές για να σπάει τη μονοχρωμία. Οι πετούνιες σιγά σιγά θα πυκνώσουν και θα κρεμάσουν. Ετσι δημιουργούμε μια ζαρντινιέρα τριών επιπέδων με πλούσια βλάστηση και έντονη ανθοφορία. 
Οδηγίες φύτευσης :
Βήμα 1: Επιλέγουμε το κατάλληλο χώμα ανάλογα με τα φυτά που θα βάλουμε. Στον πάτο της ζαρντινιέρας μας απλώνουμε ένα στρώμα περλίτη ή ακόμα και χαλικάκι (για να έχουμε σωστή αποστράγγιση).
Βήμα 2: Υστερα συμπληρώνουμε περίπου μέχρι τη μέση της ζαρντινιέρας το χώμα που έχουμε επιλέξει.
Βήμα 3: Αφαιρούμε τα γλαστράκια από τα φυτά μας προσεκτικά και τοποθετούμε στη ζαρντινιέρα πρώτα τα πιο μεγάλα για να φυτευτούν στο ίδιο βάθος που ήταν και στα γλαστράκια τους, συμπληρώνουμε με λίγο χώμα μέχρι το επόμενο επίπεδο φύτευσης.
Βήμα 4: Στη συνέχει βάζουμε και τα μικρότερα φυτά, συμπληρώνουμε με όσο χώμα χρειάζεται και το πιέζουμε με τα χέρια για να δημιουργήσουμε συνεκτικότητα και ένα περιθώριο για το πότισμα.
Βήμα 5: Τέλος, ποτίζουμε αρκετά μέχρι να βγει νερό από τον πάτο της ζαρντινιέρας.
Συμβουλή :
1.  Φυτεύετε πάντα τα φυτά σας στο ίδιο βάθος φύτευσης που ήταν και πριν.
1.  Φυτά που θέλετε να κρεμάσουν από τη ζαρντινιέρα σας φυτέψτε τα με μια ελαφριά κλίση για να έχετε πιο γρήγορο αποτέλεσμα

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: