Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ!!!


Αφρατο,μυρωδατο και πολυ γευστικο νηστισιμο κεικ,με πορτοκαλι, κανελα, γαρυφαλο, ξηρους καρπους, σουσαμι και μαυρη ζαχαρη θα σας εντυπωσιασει....!!!!!
Δοκιμαστε το!!!

ΥΛΙΚΑ
1 νεροποτηρο καλαμποκελαιο
1 νεροποτηρο φυσικο χυμο πορτοκαλι
195 γρ.μαυρη ζαχαρη
Ξυσμα απο 2 μετρια πορτοκαλια
1 σφηνακι ουισκι η'κονιακ
1 κ.σουπας κοφτη κανελα
1/4 κ.γλυκου γαρυφαλο
1/4 κ.γλυκου μοσχοκαρυδο
2/3 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα καρυδια
2/3 φλ.τσαγιου σουσαμι
1 φλ.τσαγιου μαυρες σταφιδες
1 φαρινα κοκκινη
1 φακ.μπαιικιν παουντερ
Προαιρετικα μαυρη σοκολατα με πασπαλισμενο σουσαμι η'αχνη ζαχαρη για την επικαλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανη βαζουμε ολα τα υγρα υλικα την ζαχαρη,κανελα, γαρυφαλο, μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε καλα με το συρμα.
Κατοπιν ριχνουμε λιγο,λιγο το αλευρι με το μπαικιν 
ανακατευοντας,
και τελος τα καρυδια,σταφιδες και σουσαμι.
Ανακατευουμε και ριχνουμε το μειγμα σε λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα,
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου.(αναλογα το φουρνο μας)
Αφηνουμε ενα 10λεπτο να κρυωσει λιγο το κεικ, ξεφορμαρουμε σε πιατελα και το διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: