Οι μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ είναι από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά φαγητά.
Βέβαια, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό ή λίγο πιο ελαφρύ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπεσαμέλ με μια εξίσου νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
Για τα παπουτσάκια
4 μελιτζάνες φλάσκες
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον κιμά
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον κιμά
13 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. μοσχαρίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά
100γρ. κονιάκ
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. μοσχαρίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά
100γρ. κονιάκ
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου