Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Αργους Ορεστικου
Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, τις οδηγίες αποφυγής συγχρωτισμού και συνωστισμού και τις ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής των υπαίθριων αγορών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού αποφάσισε ομόφωνα, χθες, τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου.
Εξαιρετικά δύσκολη η συγκεκριμένη απόφαση και με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Ένας θεσμός με ιστορία μεγαλύτερη των 400 ετών ματαιώνεται, λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε. Τα τελευταία χρόνια καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, ώστε να εκσυγχρονίσουμε τη διοργάνωση και να
την καταστήσουμε σημείο αναφοράς. Οι εκατοντάδες εκθέτες που συμμετέχουν και οι χιλιάδες επισκέπτες της εμποροπανήγυρης αποδεικνύουν πως το καταφέραμε. Όσο κι αν μας πονά, οφείλουμε να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των πολιτών.
Συμμεριζόμαστε την αγωνία και το οικονομικό πλήγμα των συμμετεχόντων. Άλλωστε, τεράστιο είναι το οικονομικό πλήγμα και για τον ίδιο τον Δήμο μας. Πρώτα και πάνω από όλα όμως είναι η δημόσια υγεία. Με την ευχή λοιπόν να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου τον Σεπτέμβριο.Δεν υπάρχουν σχόλια: