Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΗ

Σύλλογος γυναικών Κωσταραζίου

ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΗ’

Οι Διαμαντονυφες ιδρύθηκαν στις 05/11/2005 από μια ομάδα γυναικών που θέλανε να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας ζωντανά.. Σήμερα τα μέλη ξεπερνούν τα 100 .

Στην προσπάθεια τους να κρατήσουν αλλά και να μεταδώσουν τα ήθη και τα έθιμα στις επόμενες γενεές διοργανώνουν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ,την πρωτοχρονιά, τις Αποκριές με την φωτιά ,την καθαρά Δευτέρα με την φασολάδα και το Πάσχα.

Δεν σταματάνε όμως μόνο στα γλέντια , έχουνε ιδρύσει χορωδία, και ψάχνουνε να βρούνε και να μάθουνε όλα τα παραδοσιακά μας τραγούδια από το π. Κωσταραζι. Μάλιστα όλα τα τραγούδια που έχουνε μέχρι στιγμής συγκεντρώσει τα έχουν καταγράψει και τα έχουν ηχογραφήσει. Ιδρύσανε χορευτικό κάθε ηλικίας, κάτι που έλλειπε από το χωριό μας εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά η κάθε διαμαντόνυφη έχει παραδοσιακή Κωσταραζινή ενδυμασία.

Στα προσεχή τους σχέδια είναι να δημιουργήσουν ένα μουσείο όπου θα μπορούνε να εκθέσουν όλα αυτά που όλοι μας λίγο πολύ κοντεύουμε να ξεχάσουμε.

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν θεατρική ομάδα Η επίσημη πρώτη ήτανε πέρσι το καλοκαίρι στο γλέντι όπου παρουσιάσανε ένα έργο με θέμα την καθημερινή ζωή των γυναικών στο π. Κωσταραζι με τους διαλόγους να είναι στην τοπική διάλεκτο δηλαδή στα Κουσταραζνά.

apolnaboss

Δεν υπάρχουν σχόλια: