Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Apolnamantata

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία αναφορά. Μην ξεχνάτε όμως πως μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δεν υπήρχε μέρα χωρίς γιορτή. Αλλά πρώτα από όλα να σας ευχηθώ , εκ μέρους μου αλλά και εκ μέρους των θαμώνων του apolnarama, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!!! Είθε η νέα χρονιά να σας φέρει ότι ακριβώς επιθυμείτε και αγαπάτε…….
Για να έρθουμε , όμως , στο δια ταύτα, στο ζουμί της όλης υπόθεσης………. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να μην σας αφήσω μεγάλα κενά και απορίες !!! αρχής γεννωμένης από την περίοδο προ των Χριστουγέννων όπου και στο μαγαζί είχαμε μια άνευ προηγουμένου προσέλευση κόσμου, από την δεκάτη βραδινή ώρα και μετά, που θελαν να παίξουν χαρτιά και διάφορα τυχερά παιχνίδια…….. είναι νωρίς ακόμη, λεγανε διάφοροι περίεργοι, για να παίζετε 21 ………….. είπαμε φέτος να αλλάξουμε την τύχη μας νωρίτερα , λέγαμε εμείς και επαληθεύαμε το στίχο ελληνικού άσματος δίνοντας στον στιχουργό του δίκιο …….. [ πάλι στο σπίτι μου χαράματα], τώρα εάν ρωτάτε για το ποιος έχασε και ποιος κέρδισε δεν θα σας απαντήσω γιατί θα πληγωθούν αρκετοί!!!!!! Αν , όμως , ισχύει το ρητό που λέει πως όποιος κερδίζει στα χαρτιά χάνει στην αγάπη , τότε για μένα το 2009 προμηνύεται δυσοίωνο.
Τα Χριστούγεννα ήρθαν και όλοι είχαμε την ίδια απορία …. Θα χιονίσει? Κάτι που έγινε την δεύτερη ημέρα και μας γέμισε όλους χαρά γιατί Χριστούγεννα χωρίς χιόνι είναι σαν να τρως λουκουμάδες χωρίς μέλι!! Όχι μόνο χιόνισε αλλά του έβγαλε τα μάτια που λένε, τόσο πολύ χιόνι είχαμε να δούμε από τον χειμώνα του 2001 όπου και έριχνε ασταμάτητα για 4 ημερόνυχτα!! Το ίδιο έγινε και την πρωτοχρονιά με την διαφορά που είχαμε και χαμηλές θερμοκρασίες………. Οι διαμαντονυφες έβγαλαν τα όργανα στην πλατεία ενώ η ομάδα είχε χορό το βράδυ σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Καστοριάς…….. !!!! να πω την αλήθεια αναπολώ τις εποχές εκείνες όπου σε κάθε καφενείο του χωριού, την ημέρα της πρωτοχρονιάς, στηνόταν και ένα γλέντι, όπου ο κόσμος ήταν ποιο δεμένος και πάνω από όλα ποιο απλός! Πέρασαν όμως αυτά ανεπιστρεπτή , δυστυχώς. Η επομένη εβδομάδα περιείχε τα Θεοφάνεια , τον αϊ Γιάννη και τα ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ [καρναβάλια] της Καστοριάς ….. Το πρωί των Θεοφανείων ο παππά Δημήτρης μόλις τελείωσε την καθιερωμένη δημοπρασία των εικόνων για την μεταφορά τους στο ποτάμι, ξεκίνησε με τον κόσμο προς την γέφυρα στο κουρτσι για να ευλογήσει τα ύδατα ρίχνοντας τον σταυρό στο ποτάμι. Δυο θαρραλέοι νεαροί βούτηξαν και τον πιασαν το σταυρό ο ανιψιός μου ο Θοδωρής και ο Θωμάς του μοναχογιού. Το βράδυ ντυθήκαμε πήραμε μαζί μας αρκετό κρασί και ξεχυθήκαμε στους δρόμους της πόλης, αναμιχτήκαμε στο πλήθος και εν τω μέσω της μέθης μας γλεντήσαμε έχοντας συνοδεία μια ορχήστρα απαρτίζουσα από δυο μαυριδερούς καλλιτέχνες[κλαρίνο και νταούλι]!! Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως φέτος το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είχαν ντυθεί καλόγεροι και δεσποτάδες, σε κάθε γωνία παραμόνευε και ένας Εφραίμ !!!!!!!
Μετά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα ακολούθησε μια ύφεση, εκεί έτρεξε η ανακοίνωση για δήλωση συμμετοχής στο τρίτο apolnatavli!!! Μαζευτήκαμε και κάναμε την έναρξη στις 24-01 , τον αγιασμό όπως λέει και ο Μπάμπης. Τα κονταροχτυπήματα είναι πολλά και όλοι παλεύουμε να εκθρονίσουμε τον περσινό πρωταθλητή!!!!! Μη ξεχνάμε πως πέρυσι κάποιος δεσμεύτηκε on camera πως εάν έχει τον τίτλο το 2009 θα σφάξει 50 κοτόπουλα………!!!!!
Στις 26-01-09 η οικογένεια μου και εγώ είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε το νέο μας μέλος….. την ανιψιά μου που παρά τα παιχνίδια που έκανε ήρθε στον κόσμο προσφέροντας μας μεγάλη χαρά!!!!
Αυτά μέχρι στιγμής συνέβησαν ….. εν συντομία φυσικά!

ευλογειτε
APOLNABOSS

Δεν υπάρχουν σχόλια: