Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάχνω σπιτικούς κουραμπιέδες.


Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι


Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.

Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.

Καλύψτε με μεμβράνη.


Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! 

Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Έχουν σίγουρη επιτυχία....εκτός απροόπτου! 


Καλή επιτυχία!

Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: