Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα!


Υποβάθμιση Ελλάδας από Standard and Poor’s απο CCC σε ''selective default''. - Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα!


Κίνηση σοκ από τη Standard & Poor’s, υποβάθμισε κατά 5 κλίμακες την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε Selective Default, από CCC, λόγω του προβληματικού σχεδίου επαναγοράς. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά 5 κλίμακες.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος, την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία έχει στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία αυτή, επισημαίνει ο οίκος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.

Μπορεί η υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας να χαρακτηρίζεται μια τεχνικής φύσεως κίνηση, δεδομένης της εκπόνησης του προγράμματος επαναγοράς χρέους, ωστόσο συνιστά απτή απόδειξη ότι για τους οίκους αξιολόγησης το buyback θεωρείται εκ προοιμίου ένα προβληματικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε υποβαθμίσει ξανά σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας την Ελλάδα, κατά τη διαδικασία του PSI+ την περασμένη άνοιξη.

Πηγή: alphafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: