Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Kαστοριά - Μύρισε . . . Χριστούγεννα στους δρόμους της πόλης!


Χριστουγεννιάτικη όψη αρχίζει να παίρνει η αγορά της βυζαντινής αρχόντισσας αλλάζοντας έστω και για λίγο τη… γκρίζα διάθεση καταναλωτών και εμπόρων.
           

Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να ρίχνουν την ψυχολογία των πολιτών, ωστόσο… τα χρώματα και η αύρα των ημερών που πλησιάζουν συμβάλλουν θετικά στην ανατροπή του κλίματος. Γυαλιστερά στολίδια, πολύχρωμα λαμπιόνια…πρωτότυπα μικροδωράκια για κάθε γούστο έχουν πλημμυρίσει των διάκοσμο των καταστημάτων, με τους εμπόρους να κάνουν ότι μπορούν για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό σε πείσμα των δυσμενών καταστάσεων που βιώνει η αγορά.

Στόχος των καταστηματαρχών να αλλάξει το ψυχολογικό κλίμα των καταναλωτών, όσο φυσικά αυτό μπορεί να γίνει, όταν καθημερινά αυτοί καλούνται να πληρώσουν και νέα «χαράτσια».
Άλλωστε, αν και η απογοήτευση είναι διάχυτη, ωστόσο όλοι μπορούν να ελπίζουν στο …θαύμα των Χριστουγέννων!

Φέτος ο κόσμος είναι πολύ  κουμπωμένος

«Ο κόσμος ζητάει μια νότα αισιοδοξίας και μας λένε ότι τους τονώνουμε το ηθικό. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους και για εμάς αλλά με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα όλοι νιώθουμε κάπως διαφορετικά. Σιγά σιγά ο κόσμος έρχεται και ψωνίζει. Οχι όσο τις άλλες χρονιές αλλά ακόμη κι αυτό τους δίνει χαρά. Εμείς μπορεί να έχουμε ρίξει τις τιμές των προϊόντων αλλά ο καθένας δίνει αυτό που έχει και ανάλογα επιλέγει το καλύτερο γι’ αυτόν», δήλωσε στη ''ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ''  η κ. Κωνσταντίνα Kωστέα  η οποία διατηρεί κατάστημα με είδη διακόσμησης στην «καρδιά» της  πόλης.

Η κίνηση πάντως ακόμη και στη χριστουγεννιάτικη αγορά εξακολουθεί να παραμένει μουδιασμένη και, σύμφωνα με τους εμπόρους, η πτώση της κατανάλωσης φτάνει στο 50%, καθώς το ενδιαφέρον περιορίζεται προς το παρόν μόνο σε διερευνητικές ματιές και όχι σε αγορές.
«Άλλες χρονιές τέτοια εποχή ο κόσμος είχε αρχίσει να ψωνίζει. Φέτος ο κόσμος είναι ακόμη κουμπωμένος. Ελπίζουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα η κίνηση να είναι πιο δυναμική. Υπάρχει κόσμος που έρχεται, βλέπει, ρωτάει, απλά δεν ψωνίζει ακόμη και το αφήνει για πιο μετά», αναφέρει η κ. Kωστέα.

«Η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι πολύ όμορφη και σου αλλάζει τη διάθεση μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που ζούμε. Δυστυχώς, οι αγορές που θα κάνω θα είναι πολύ περιορισμένες. Θα αρκεστούμε σε αυτά που είχαμε και το πολύ πολύ να πάρουμε κάποια έξτρα στολίδια για να στολίσουμε το σπίτι», επισημαίνει  στη ''ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ''  η κ. Ελένη Παπαδοπούλου.

Οι τιμές πάντως, κατά γενική ομολογία, είναι προσιτές και ανταποκρίνονται σε κάθε βαλάντιο. Μάλιστα, πολλοί καταστηματάρχες έχουν μειώσει τις τιμές τους σε αρκετά είδη.


Δώρα Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα “ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ”

Tο διαβάσαμε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: