Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Γεμιστές πατάτες με τυρί και μπέικον

 

Οι γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί είναι ένα άκρως λαχταριστό ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει καθώς ο….

συνδυασμός είναι πετυχημένος και εύγευστος.

Τι θα χρειαστούμε:

10 μέτριες πατάτες

100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ποτήρι γάλα

150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες επειδή θα τις φάμε με την φλούδα. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό (οι πατάτες απορροφάν πολύ νερό) και τοποθετούμε τις πατάτες και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις βράσει το νερό χρονομετρούμε 25 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Οι πατάτες θα είναι καυτές οπότε περιμένουμε για λίγο ή φοράμε χοντρά γάντια επειδή πρέπει να τις κόψουμε στη μέση. Αφού της κόψουμε, αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία του φούρνου και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ που έχει τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τον μαιντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί και λιγότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά . Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.

http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: