Share
Ένα φανταστικό, γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο φαγητό για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο. Μια συνταγή φτιαγμένη από εσάς για όλους όσους αγαπάτε.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 300 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένα σε κομμάτια
- 200 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο τριμμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 250 γρ. γκούντα ή τσένταρ ή έμενταλ τριμμένο
- 1 φλ.τσαγιού φρέσκο γάλα
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες για 6 λεπτά. Τις στραγγίζετε καλά και τις βουτυρώνετε ή λαδώνετε. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και χύνετε μέσα λίγο από το γάλα και τη κρέμα γάλακτος ώστε να σκεπαστεί καλά η βάση του.
- Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν. Τρίβετε όλα τα τυριά, τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε.
- Στρώνετε τις μισές ταλιατέλες στο ταψί, πασπαλίζετε με το μισό μείγμα τυριών και από πάνω απλώνετε το ζαμπόν. Στρώνετε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Βάζετε σε μπολ τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρώς. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάτε ακόμα λίγο να ενσωματωθούν. Περιχύνετε όλο το ταψί με το μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγών. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λ, ξεσκεπάζετε το πυρέξ και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λ μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και ροδίσουν τα τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου