Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλο κρούστας
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 καψουλίτσα βανίλιας
- 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
- Για το σιρόπι:
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιου
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνουμε στους 170 ο λιγότερο από 1 ώρα. Βγάζουμε το γλύκισμα από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου μέχρι να δέσει ελαφρώς και περιχύνουμε τη πορτοκαλόπιτα κρύα με καυτό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου