Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας και γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας!
ΥΛΙΚΑ (για 12 τεμάχια)
Κρέμα
- 600 γραμ. γάλα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (συν λίγο ακόμη αν σας αρέσει να γλυκίζει παραπάνω)
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα βανίλια
- ½ φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουτ. τ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια τα τσαγιού ζάχαρη (περίπου 350 γραμ)
- 1 ποτήρι νερό (περίπου 250 γραμ)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φέτα λεμόνι +χυμός από μισό λεμόνι
Σύνθεση
- 6 φύλλα κρούστας (για γλυκά)
- 100 γραμ βούτυρο αρωματικό – λειωμένο για την επάλειψη των φύλλων.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα, που θα πρέπει να έχει κρυώσει και να σφίξει πριν την χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς κινδυνεύουμε να χυθεί έξω από τα γαλακτομπουρεκάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια. Ταυτόχρονα σε μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνουν σα κρέμα. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα αυγών – ζάχαρης λίγο από το γάλα (πριν αρχίσει να βράζει) και ανακατεύουμε γερά. Μεταφέρουμε το μίγμα αυγών ξανά στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε τη μια κουταλιά βούτυρο. Μόλις πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου