Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Γύρος στη λαδόκολλα

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπυρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.


Δημήτρης Σκαρμούτσος

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λαδόκολλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πατάτες τηγανητές
  • http://www.olivemagazine.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια: