Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα λαδόκολλας
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
- 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πατάτες τηγανητές
- http://www.olivemagazine.gr
Για τη μαρινάδα
Για το σερβίρισμα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου