Ένα υπέροχο πρωινό για όλη την οικογένεια για να ξεκινήσετε γλυκά την ημέρα σας, με ψωμί του τόστ, γάλα, αυγά και ζάχαρη περιχυμένο με μέλι και κανέλα. Μια εύκολη συνταγή ,το τέλειο πρωινό το οποίο πορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο.
Υλικά συνταγής
- 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) μαργαρίνη Becel ProActiv ή άλλη επιλογής σας
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 πακέτο ψωμί του τόστ
- 4 αυγά
- 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κοφτό κ.γ. βανίλια
- για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22×32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
- Χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αυγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αυγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε, με τη βοήθεια ενός πινέλου, με το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
- Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» το ψωμί τα υγρά του. Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λ. Τα πρώτα 30 λ το ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζετε τα τελευταία 15 λ. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου