Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Πολίτικο Εκμέκ με καταϊφι


Πολίτικο μερακλίδικο Εκμέκ με καταϊφι
Υλικά
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 700 γρ
Νερό 800 ml
Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Για την κρέμα
Ζάχαρη 400 γρ
Γάλα 1 λίτρο
Νερό 270 ml
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 12 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Για την βάση
Καταϊφι 400 γρ
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Για την σαντιγί
Κρέμα γάλακτος 330 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού
Οδηγίες
Για το σιρόπι : Βράζουμε για 20 λεπτά το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Για την βάση : Ξεφτίζουμε το καταΐφι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το καταΐφι να υγρανθεί καλά.Το στρώνουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα ,το νερό,την ζάχαρη να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται (να είναι ελαφρώς χλιαρό ακόμη) προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ .
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και τέλος βάζουμε το βούτυρο και την βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με το μίξερ χειρός χτυπάμε όπως είναι την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει . Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο καταΐφι.
Για την σαντιγί : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης ή καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ και το βάζουμε στο ψυγείο. Για να δέσει καλά το γλυκό μας θέλει να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε και με συνοδεία παγωτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: