Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ζύμη για νηστίσιμες κρέπες.




Μια μέρα που δεν είχαμε ούτε αυγό αλλά ούτε γάλα,τα καμάρια μου θέλανε κρέπες!Ετσι και εγω αυτοσχεδίασα και βγήκε ενα υπέροχο αποτέλεσμα!Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε.
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 φ.λ νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι,το μπέικιν και τη βανίλια.
Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Είναι πεντανόστιμες!
μπορειτε να τις γεμισετε με τη μαρμελαδα μπανανα που εχει κανει θραυση η με τη νηστισιμη μερεντα
Αν τις θελετε αλμυρες γεμιστε τες με νηστισιμη μπεσαμελ νηστίσιμο τυρί και λαχανικά και θα ειναι υπεροχες!!!!
diaforetiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: