Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Το ΦΕΚ για τη μετακίνηση κυνηγών για άσκηση θήρας

 

Επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας, μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας που ισχύουν από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση κυνηγών/αλιέων

  1. Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας (για τις Περιφερειακές Ενότητες δείτε εδώ),
  2. συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,
  3. εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.



Για την μετακίνηση κυνηγών για την άσκηση θήρας απαιτείται εκτός της βεβαίωσης κίνησης (έντυπο εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή του SMS επιβεβαίωσης και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.

Η βεβαίωση κίνησης (έντυπο εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (π.χ. άσκηση θήρας).

Αποστολή SMS

Η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την αποστολή μηνύματος SMS από το κινητό στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: 6 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Και στη περίπτωση της μετακίνησης κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας ισχύει ο περιορισμός ισχύει ο περιορισμός ως προς την ώρα της ημέρας που γίνεται η μετακίνηση. Επιτρέπεται από τις 5.00 έως τις 22.00 το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

https://dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: