Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Πεντανόστιμη ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΟΥΦΛΕ

Η πιο νόστιμη και αφράτη ομελέτα που έχετε φάει ποτέ, είναι αυτή της συνταγής μας που μοιάζει με σουφλέ, γίνεται στο λεπτό και τα βασικά της υλικά είναι το ζαμπόν και το τυρί.

Δοκιμάστε την!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
4 αβγά ολόκληρα + 4 αβγά χωρισμένα,
1 ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μπαστουνάκια,
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος,
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο,
αλάτι, πιπέρι.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 4 αβγά μαζί με τους 4 κρόκους μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο. Χτυπάτε χώρια με το μίξερ τα 4 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα με 1 πρέζα αλάτι και τα ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι και φέρνοντας υλικό από τον πάτο προς την επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα (αν το τηγάνι δεν έχει πυρίμαχο χερούλι, το προστατεύετε τυλίγοντάς το στεγανά με διπλό αλουμινόχαρτο). Σκορπάτε πάνω το τυρί και το ζαμπόν και το αφήνετε να ψηθεί, μέχρι να ροδίσει ο πάτος της ομελέτας και να αρχίσει να πήζει στον περίγυρο από πάνω.

Βάζετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η επιφάνεια.Αδειάζετε την ομελέτα πάνω σε πιατέλα, τη διπλώνετε αν θέλετε και τη σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.

mothersblog.gr

το διαβασαμε εδω:

http://www.athensmagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: