Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και άνθος αραβοσίτου σοκολάτα



Έχω μια αδυναμία στα μπισκοτογλυκάκια!Γι'αυτό και προσπαθώ να εξαντλήσω όλες τις παραλλαγές που υπάρχουν!

Υλικά:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 550γρ γάλα+220γρ για την σαντιγί
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 1 φάκελο Garni
  • Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων 
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550γρ γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει(Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα)
  • Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ,βουτάμε τα μπισκότα(να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν)και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ
  • Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας,από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί
  • Πασπαλίζουμε με τρούφα,τριμμένη σοκολάτα,ξηρούς καρπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: