Συστατικά
- 1 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
- 190γρ. χλιαρό νερό
- 300γρ. αλεύρι για όλες τς χρήσεις
- 1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό νερό και αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας, αλευρώνουμε μία ξύλινη επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη, τη διπλώνουμε από κάτω και από πάνω και την τυλίγουμε σαν κύλινδρο μέχρι να γίνει μπάλα και επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές.
- Βάζουμε το ψωμί πάνω σε 1 λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με 1 πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 και όση ώρα φουσκώνει η ζύμη, προσθέτουμε 1 μαντεμένο κατσαρολάκι 20 εκ μαζί με το καπάκι του ώστε να πυρώσουν καλά στο κατσαρολάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 για 35 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου