Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

4 - 7 Μαΐου: 37η Έκθεση γούνας Καστοριάς (Αναλυτικό Ρεπορτάζ- Συνέντευξη Ηρ. Καλλισθένη - Πρόγραμμα εκδηλώσεων)‏

 


Της Θεοδώρας Ζήση-Κωτσοπούλου
- ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 37H ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
- Στόχος όλων είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις
Με τους καλυτέρους οιωνούς άλλα και με...550 περίπου εμπορικούς επισκέπτες, από Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Καναδά και με 160 εκθέτες που προέρχονται από την Ελλάδα και από μια πληθώρα άλλων χωρών, ανοίγει τις πύλες της στις 4 Μαΐου η 37η έκθεση γούνας Καστοριάς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος της γουνοποιίας αναδεικνύεται σε ανθεκτικό στυλοβάτη της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας, σε μια εποχή μάλιστα που η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης σαρώνει τη χώρα.
Θα πάρουν μέρος στο Gala 15 γουνοποιητικές επιχειρήσεις
Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “ο προφήτης Ηλίας”, έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα και σε οργανωτικό επίπεδο στην 37η έκθεση γούνας, ενώ και φέτος το άνοιγμα της αυλαίας θα συνοδευτεί από το καθιερωμένο Gala, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα "Black Diamond", με τη συμμετοχή 15 γουνοποιητικών επιχειρήσεων.
Αναφερόμενος στην 37η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης δήλωσε ότι «Το Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς καλύφθηκε από 160 εκθέτες και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την γούνα».
Παράλληλες δράσεις
Οι διοργανωτές έχουν προβεί σε πολλές δράσεις προώθησης και προβολής της διοργάνωσης, έχοντας προσκαλέσει όλους εμπλεκόμενους στον κλάδο φορείς και εμπόρους, ενώ ταυτόχρονα, έγιναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε όλα τα κλαδικά περιοδικά και όχι μόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί μεγάλη επισκεψιμότητα και κατ' επέκταση εμπορική δραστηριότητα, αφού στόχος όλων είναι οι όσο το δυνατόν περισσότερες πωλήσεις.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες, η μία με τίτλο "Who are you?", η οποία αφορά τη μόδα και η δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου, να αφορά στην ιστορία της γούνας, που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το δήμο Καστοριάς. Επιπλέον, στην 37η διοργάνωση θα γίνει ο διαγωνισμός καλύτερου μοντέλου και καλύτερου περιπτέρου.
«Δουλέψαμε πολύ το προηγούμενο διάστημα και ταξιδέψαμε παντού για να προωθήσουμε την Έκθεση της Καστοριάς», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ηρακλής Καλλισθένης, ευχόμενος παράλληλα να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση.
Αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με πέρσι η επισκεψιμότητα
Ο κ. Καλλισθένης δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της Έκθεσης ενώ επισημαίνει ότι μόνο από τη Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα επισκεφτούν την Έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες, από τους οποίους οι 230 θα επισκεφτούν την Έκθεση με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις από τον Οργανωτή Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με πέρσι.
Υπερκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά ο διαθέσιμος εκθεσιακός χώρος 7.488 τ.μ., εμφανίζοντας και πάλι την ανάγκη για την ανέγερση νέου Εκθεσιακού Κέντρου - στόχο της Διοίκησης του Σ.Γ.Κ. - ώστε να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες που και πάλι βρέθηκαν σε λίστα αναμονής.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλλισθένης η γούνα αποτελεί για τη Δυτική Μακεδονία εθνικό πλούτο που δίνει δουλειές στην ακριτική περιοχή, η οποία μαστίζεται από την ανεργία ενώ όπως είναι γνωστό φέρνει και συνάλλαγμα εκατομμυρίων ευρώ.
Η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς
Υπολογίζεται ότι ο συνολικά ωφελούμενος από την γουνοποιία αριθμός ατόμων είναι δεκάδες χιλιάδες ενώ η Καστοριά είναι η τρίτη μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε εξαγωγές.
Aξίζει τέλος, να αναφερθεί, ό,τι τα 4 μεγαλύτερα Δημοπρατήρια παγκοσμίως, όπως, άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, στηρίζουν με τη χορηγία τους την 37η Δ.Ε.Γ.Κ. Πιο συγκεκριμένα, μέγας χορηγός είναι το Δημοπρατήριο της AMERICAN LEGEND, χορηγός GALA το Δημοπρατήριο της NAFA και χορηγοί τα Δημοπρατήρια KOPENHAGEN FUR και SAGA FURS.
Πάντως σίγουρο είναι πως η Καστοριά και η γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς, η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας συνάλλαγμα ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων!
Πρόγραμμα 37ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 4 ΜΑΪΟΥ 2012
Εγκαίνια: 10:00
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Gala στην Αίθουσα του “Black Diamond” – Περιοχή Χλόη
Ώρα προσέλευσης 19:30
Fashion Show : 20:00
Δείπνο : 21:00
Ελληνική ζωντανή μουσική : 22 : 00
ΣΑΒΒΑΤΟ - 5 ΜΑΪΟΥ 2012
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Ημερίδα για τη Μόδα : 15:00 με θέμα : “Who are you?” – Ομιλητής : Βασίλης Καρντάσης - Καθηγητής του Royal College of Art του Λονδίνου.
ΚΥΡΙΑΚΗ - 6 ΜΑΪΟΥ 2012
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Ημερίδα για τη Μόδα : 15:00 με θέμα "Fashion Branding through Social media"  -  Ομiλητής Πέτρος Καλαφατίδης  -  Social Media Manager at Smark
ΔΕΥΤΕΡΑ - 7 ΜΑΪΟΥ 2012
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Ημερίδα στα πλαίσια της «Εβδομάδας Γούνας» σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς :
19: 30 με θέμα : «Η Ιστορία της Γούνας».
Περισσότερα στη "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ" που κυκλοφορεί

το διαβασαμε εδώ:http://www.mpetskas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: