Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ - Κλειστά τα σχολεία του ν. Καστοριάς (και όχι μόνο) θα παραμείνουν μετά τις 7/12 λόγω έλλειψης πετρελαίου!!!

Λουκέτο από 7 Ιανουαρίου στα σχολεία Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Βόϊου λόγω έλλειψης πετρελαίου!!!Δήμαρχος Καστοριάς στο Newsit: «Η απόφαση ελήφθη σήμερα!»

- «Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθάνουν από το κρύο χωρίς θέρμανση»

- «Τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν κλειστά μέχρι να μας στείλουν χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο»

Αποφασισμένοι να κλείσουν επ’αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικης Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, «με δεδομένο οτι πέρυσι είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα στην Καστοριά και εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα, μάλιστα ο Δήμος διέθεσε από τους δικούς του πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και με δεδομένο οτι η χρηματοδότηση που λάβαμε απο το κράτος δεν επαρκεί, δε φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές καυσίμων, αναγκαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια.»

Και συνεχίζει: «Ηδη, σήμερα στην Κοζάνη που είχαμε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων απο την αρχή του νέου έτους, μετά τις διακοπές των γιορτών γιατι δεν έχουμε λεφτά να καλύψουμε τις ανάγκες της θέρμανσης. Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης, των Σέρβιων, του Βελβεντού, του Βόϊου, όλων των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας με δυο λόγια.»

Είπε επίσης ότι μόνο στο Δήμο Καστοριάς έχουν 53 σχολικές μονάδες. «Δεν ξέρω να σας πω πόσα σχολεία είναι σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά είναι εκατοντάδες. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά επ΄αόριστον, δηλαδή μέχρι να έρθουν χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο. Οι αίθουσες είναι ψυγεία, δεν είναι δυνατό να στέλνουμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα με -15 βαθμούς και με -20 βαθμους Κελσίου μέσα στην τάξη. Μπορούμε να τα στέλνουμε για μάθημα εάν δεν έχουμε πετρέλαιο; Αυτό είναι ένα τραγικό φαινομενο και με επιστολή μας στον πρωθυπουργό και σε όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές θα ζητήσουμε να πάρουν θέση».

To πρακτορείο Bloomberg αφιέρωσε σήμερα εκτενές άρθρο του στην Ελλάδα και στο πρόβλημα της θέρμανσης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.

Μια μέση οικογένεια χρειάζεται περίπου 3.500 ευρώ για πετρέλαιο φέτος. Όμως, σε όλες αυτές τις περιοχές – όπως και σε άλλες τιης Ελλάδας – προτιμούν να αγοράζουν ξύλα που τους έρχονται πιο φθηνά. Ολόκληρα φορτία με ξύλα φθάνουν στην Καστοριά από την Βουλγαρία που τα βρίσκουν πιο φθηνά.

Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα είναι ελάχιστες. Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στραφεί στα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές από πουθενά δεν μπορούν να γλιτώσουν αφού από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Πηγή: www.alphafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: