Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Volar-E: Το ηλεκτρικό supercar των 1000 ίππων και των 300 χλμ./ώρα

 

BINTEO – Volar-E: Το ηλεκτρικό supercar των 1000 ίππων και των 300 χλμ./ώρα


Με τους 1000 ίππους που αποδίδει είναι το δυνατότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει παραχτεί ποτέ. Κατασκευάζεται στην Ισπανία και φτάνει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα. Αν μη τι άλλο το Volar-E μας δείχνει ότι το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι ευοίωνο.

Μόλις πριν μια εβδομάδα αποκαλύφθηκε και πριν λίγες ώρες παουσιάσθηκε επίσημα αφού πρώτα δοκιμάσθηκε στην πίστα της φόρμουλα 1 στην Καταλωνία. Ο λόγος για το ηλεκτρικό supercar Volar-E.

To Volar-E εξελίχθηκε επάνω στο Rimac Concept One. Το Volar-E τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη μέγιστη απόδοση 1.000 ίππων, η οποία -ιπποδύναμη- το καθιστά σύμφωνα με τις εταιρίες που το κατασκεύασαν, τις Applus + Idiana, το πιο ισχυρό EV στον κόσμο .

Το Volar-Ε μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 300 χλμ./ώρα ενώ αυτή η ταχύτητα μπορεί να επιτευχθεί σε 12,1 δευτερόλεπτα.

Το ηλεκτρικό supercar κατασκευάσθηκε σε μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα, ένα σωληνωτό χρώμιο-μολυβδαίνιο σασί ενώ τα φρένα είναι από ανθρακονήματα και κεραμικό.

Η μπαταρία του Volar-E των 35 kWh μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 15 με 20 λεπτά, αναφέρει το news247.gr.

- See more at: http://www.tsantiri.gr/autokinito/binteo-volar-e-to-ilektriko-supercar-ton-1000-ippon-ke-ton-300-chlm-ora.html#sthash.OQ2rQqHJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: