Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά :

500 γρ κιμα μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κγ κύμινο
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1 κγ Θυμάρι
1/2 κγ δυσοσμο
1/2 κγ κόκκινο πιπέρι
1 κγ αλάτι
1 κρεμμύδι
λάδι

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλουδα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κγ Θυμάρι
1 κγ αλάτι

Τριμμένο τυρί (παρμεζάνα – μοτσαρελα)

Πώς να προετοιμάσεις :

1- Πρώτα, σε ένα κατάλληλο μπολ, προσθέστε τον κιμά, τριμμένη φρυγανιά, κύμινο,
μαύρο πιπέρι, θυμάρι, δυοσμο, παπρικα, αλάτι και στο τέλος προσθέστε ψιλοκομμένα
κρεμμύδια και ζυμώστε καλά τα συστατικά.
2- Καλύπτουμε το μπολ με τεντωμένο χαρτί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο στο
ψυγείο.
3- Μετά από αυτό, διαμορφώνουμε τους κεφτέδες με τα χέρια μας σε μαπαλάκια.
4- Βάλτε τα σε ζεστό λάδι και γυρίστε τα και στις δύο πλευρές να ψηθούν.
5- Στη συνέχεια, μοιράστε τους κεφτέδες στα πήλινα μπολάκια.
6- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάλτε μια κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά
ρίξτε τις ντομάτες και προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο και 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
τηγανίσματος.
7- Στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, θρυμματισμένο
σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και σοτάρετε και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα.


8- Μετά από αυτό, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τους κεφτέδες στα μπολάκια.


9- Βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
10- Μετά από αυτό, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί

 

από πάνω και μπαίνουν ξανά στο φούρνο μέχρι να λιωσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

https://xrysoskoufaki.gr/