Μια υπέροχη πάστα με αφράτη κρέμα βανίλιας που θα σας κολάζει σε κάθε μπουκιά! Δοκιμάστε τη συνταγή και πείτε μου αν μπορέσατε να αντισταθείτε!
Συστατικά
- 500 γρ. γάλα
- 45 γρ. κορν φλάορ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. σαντιγί
- 250 γρ. σφολιατίνια
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανιλίνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή,
- Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα σφολιατίνια με το χέρι.
- Γεμίζουμε τα μπολάκια με στρώσεις από τριμμένα σφολιατίνια και κρέμα εναλλάξ, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι με σφολιατίνια.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα για να μην κόψουν τα αυγά.
- Μόλις βράσει η κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε 50 γρ. κουβερτούρα, για να κάνουμε το μιλφέιγ σοκολατένιο.
- Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλστικής, γεμίζουμε τα μπολάκια με το κουτάλι.
- Μπορούμε να βάλουμε το γλυκό σε μέτριο ταψί αντί για μπολάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου