Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Τα Κεφτεδάκια που μοσχομυρίζουν σε όλη την γειτονιά


Υλικά 500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος 8 φέτες  ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ] 1 αβγό 2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό) 3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο  (αν […]

DSC00007 1

Υλικά

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
8 φέτες  ψωμί βρεγμένο και στυμμένο πολύ καλά [το ψωμί τους κάνει αφράτους μέσα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαϊντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι που τους αφρατεύει (το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι απαραίτητα δίνει άλλη γεύση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο  (αν δεν σας αρέσει  μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο  μείγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι μπόλικο
αλεύρι
αλατοπίπερο

DSC00001

 

DSC00002

 

DSC00003

 

DSC00004

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλ και ζυμώνετε πολύ καλά  να γίνουν  ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν  τα μυρωδικά  όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .

Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ  καμιά φορά και τα  έβαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την  άλλη μέρα και μοσχομύριζε ο τόπος !
Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή  μία λαδόκολλα  αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθεται στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα  και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει. Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ.

Αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε  για λίγο, και ξανά  ανεβάζεται την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανητές!

DSC00011
DSC00012

ΜΥΣΤΙΚΟ
Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημμένοι δεν πρέπει  να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημμένη κρούστα και το λάδι να είναι  τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ.

Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του.Το πολύ ψωμάκι τους κάνει αφράτους και το ψιλοκομμένο μπόλικο κρεμμυδάκι χαρίζει την ωραία γεύση !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: