Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Rally Greece Offroad - Ο Δήμος Άργους Ορεστικού «γκαζώνει» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

 



Ο Δήμος Άργους Ορεστικού «γκαζώνει» και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
👉 Δέσμευση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού – Κοινή ομολογία της άψογης διοργάνωσης και φιλοξενίας
Τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων στο Άργος Ορεστικό για τη διεξαγωγή του Rally Greece Offroad προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε, σήμερα, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης που φιλοξενεί το Service Park.
Ο Υπουργός εκθείασε τη διοργάνωση, αποδίδοντας τα εύσημα, τόσο στους εκπροσώπους του Rally Greece Offroad, όσο και στον οικοδεσπότη Δήμο Άργους Ορεστικού, υπογραμμίζοντας τη βούληση του ιδίου, του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να στηρίξουν τον θεσμό αυτό και να τον αναδείξουν ακόμη περισσότερο. Στόχος είναι, όπως είπε, να δημιουργηθούν μόνιμες εγκαταστάσεις στο Άργος Ορεστικό, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αυτόν τον αγώνα, αλλά και άλλες σημαντικές διοργανώσεις και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Άριστη και άρτια χαρακτήρισε τη διοργάνωση και ο παρατηρητής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Ρέιμοντ Γιόχανσον, ο οποίος θα συντάξει την σχετική έκθεση που θα κρίνει την ένταξη του Rally Greece Offroad στο διεθνές καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2022. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγους μήνες, με τον Υφυπουργό να υπογραμμίζει στον παρατηρητή την αποφασιστικότητα όλων, ώστε η διοργάνωση αυτή, από την επόμενη χρονιά, να βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι της FIA.
«Αυτό που ζήσαμε δυο μέρες τώρα, είναι μόνο η αρχή για το Άργος Ορεστικό», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού. Από την πλευρά του ο Πάνος Κεπαπτσόγλου - Panos Kepaptsoglou, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση και δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τη στηρίξει και να την αναβαθμίσει ακόμη παραπάνω.
Την ίδια δέσμευση εξέφρασαν, τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όσο και ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας και η Επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης, όλοι οι φορείς βρίσκονται στο πλευρό των διοργανωτών, ώστε ο θεσμός αυτός να είναι μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Φωτεινή Ψαρράκου και ο υπεύθυνος του Rally Greece Offroad Κώστας Θεολόγης, οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους τους εμπλεκομένους που αγκάλιασαν και φιλοξένησαν τον αγώνα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της διοργάνωσης και τη στήριξη που έλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: