ΥΛΙΚΑ
- Μισό κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα) σε κομματάκια
- 150 gr. βούτυρο
- Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 150 ml λευκό κρασί
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια χοιρινού, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε καλά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το κρέας για να πάρει βράση από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού μαζί με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι κατά προτίμηση) για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο το λάδι της.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Τip: Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή πουρέ και πολύ ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου