Υλικά
3-4 μέτριες μελιτζάνες
2 μεγαλούτσικες ντομάτες
½ -3/4 κούπας ελαιόλαδο
Αρκετό μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Επί το έργον
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ώστε να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του. Δεν αφήνουμε κενά ανάμεσά τους (κόβουμε κάποιες φέτες σε «μπαλώματα» για να τον καλύψουμε).
Από πάνω απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες ( για τις δικές μου χρειάστηκαν 40 λεπτά περίπου) πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να πήξουν τα αυγά με τη θερμοκρασία που έχει ήδη.
Το φαγητό μας είναι πολύ νόστιμο ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Παρατηρήσεις
- Η αρχική συνταγή θέλει τις μελιτζάνες αλευρωμένες, αλλά η κυρία Τζ. παραλείπει το αλεύρωμα και έτσι τις έφτιαξα κι εγώ.
- Έχει σημασία η κάλυψη του ταψιού με τις μελιτζάνες γιατί έτσι η ντομάτα δεν περνά κάτω από τις μελιτζάνες και το πιάτο είναι ζουμερό και σαλτσάτο
- Εγώ άφησα τα αυγά 5 λεπτά πριν σβήσω τον φούρνο, αλλά μάλλον δεν χρειαζόταν. Η λεπτή στρώση των υλικών επιτρέπει στο αυγό να στερεοποιηθεί άμεσα!
- Η κυρία Τζ. συστήνει να το συνοδεύσουμε με μπύρα ή λευκό κρασάκι. Εμείς δοκιμάσαμε σε πρώτη φάση με μπύρα και πράγματι ταίριαξε πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου